Зелений чай: як правильно заварювати, корисні властивості, для …

Зелений чай: як правильно заварювати, корисні властивості, для ...

Зелений чай: як правильно заварювати, корисні властивості, для схуднення та при вагітності.

Як правильно заварювати зелений чай.

Звичайно ж, все залежить від сорту чаю, але як правило, зазвичай, щоб заварити один стакан чаю, вистачає однієї чайної ложки заварки. Варто пам’ятати, що зелений чай — це досить примхливий чай, тому потрібно ще як слід постаратися, щоб його заварка вдалася. Наприклад, у жодному разі не варто заварювати його за допомогою окропу — по-перше, це знищить весь його поживний запас, а по-друге, просто зіпсує його смак. Температура його заварювання повинна бути не нижче 60 градусів і не вище 88 градусів.

Для зеленого чаю вистачить і пару хвилин щоб заваритися, а іноді і тридцять секунд. Зазвичай потрібно слідувати такому правилу — чим дешевше чай, тим гаряче воду потрібно брати, і тим довше він буде заварюватися.

Якщо використовувати заварку звичайного чаю по другому разу, то його приємний смак обов’язково зміниться гірким і терпким. А про зелений чай кажуть, що з кожною наступною заваркою його смак набуває все нові нотки й відтінки смаку, тому навіть рекомендується заварювати його по кілька разів.

Зелений чай і тиск.

Били проведені вибіркові дослідження з використанням плацебо, які показали, що зелений чай і правда здатний знизити тиск, а крім цього ще й знизити рівень холестерину в крові.

У порівнянні з чорним чаєм, в зеленому міститься до сорока відсотків більше поліфенолів, який сприяє зниженню артеріального тиску. Крім того раніше проведені дослідження підтвердили, що компоненти, що містяться в зеленому чаї, здатні привести до зменшення ризику захворювання величезної кількості хвороб, наприклад, серцево-судинні захворювання, ракові захворювання та хвороби Альцгеймера.

Саме тому лікарями так часто рекомендується цей вид чаю, і не просто в якості лікування, але і як профілактику всякого роду захворювань (а особливо підвищеного артеріального тиску) для різних груп населення.

Зелений чай для схуднення.

Зелений чай дуже люблять дієтологи, і не без причини. Справа в тому, що він досить сильно уповільнює процес всмоктування жиру і регулює рівень глюкози в крові. А входить до його складу поліфенол стримує перехід глюкози в жир.

Саме тому багато вчених не приховують, що зелений чай є прекрасним регулятором рівня глюкози. Він ефективно бореться зі стрибками рівня інсуліну в крові, сповільнить збільшення рівня цукру після їжі.

Чому варто пити зелений чай, особливо людям, які дотримуються дієт, так це тому, що він значно знижує апетит і почуття голоду. Споживають зелений чай їдять менше на шістдесят відсотків! А все завдяки його ефекту (зниження рівня цукру в крові).

Такі висновки зробили вчені, провівши ряд експериментів на щурах. Вони нітрохи не сумніваються, що такий же ефект буде спостерігатися і у людей.

Зелений чай є прекрасною альтернативою кави. Якщо вживати його так само часто, як і кави протягом дня, то в підсумку ваш організм отримає набагато менше калорій (ніж це було б з кавою, до складу якого входять різні цукру і вершки), а зелений чай буде лише зменшувати сантиметри на вашому тілі.

Крім дієтичного ефекту, зелений чай має і багатьма медичними перевагами, наприклад, він добре впливає на сечову, що циркулює, нервову, імунну, лімфатичну і скелетно-м’язову системи, так що варто вибрати цей вид чаю хоча б через ці його позитивних властивостей.

Зелений чай при вагітності.

Фахівці стверджують, що вживання зеленого чаю не шкодить (а навіть і корисно) при вагітності в тих випадках, коли його спожите кількість не перевищує чотирьох-п’яти чашок щодня. Справа в тому, що хоча вченими і не виявлено явного негативного впливу кофеїну на плід, але все ж є явні докази нерозривному зв’язку уповільненого розвитку плода з певною кількістю кофеїну, що надходить в організм матері. Ця кількість складає від шести чашок щодня, тому варто все ж обмежити його споживання в деяких дозах.

До того ж варто пам’ятати і про те, що велика кількість надходить в організм кофеїну може збільшити ризик викидня в першому і другому триместрі вагітності.

Є і ще один нюанс. Справа в тому, що існує ймовірність зниження ефективності впливу фолієвої кислоти в разі вживання зеленого чаю. А ця кислота, як відомо, грає величезну роль в період першого часу відразу ж після зачаття плоду.

А проведені недавно дослідження виявили, що зелений чай негативно впливає на цю кислоту. Тому варто обмежити споживання зеленого чаю і на початковому терміні вагітності, коли ви ще вживаєте фолієву кислоту, незважаючи на всі супер-позитивні властивості зеленого чаю.

Розвантажувальний день на зеленому чаї.

Ми вже з’ясували, що зелений чай дуже добре позначається не тільки на втраті зайвих сантиметрів, але і на виведення зайвої рідини і шкідливих речовин з організму. тому є сенс проводити (хоча б зрідка) розвантажувальний день на зеленому чаї. Такий розвантажувальний день є одним з найважчих, проте і користі він принесе набагато більше за інших. втім, якщо дивитися тверезо — це звичайний день голодування, тому що протягом цього дня вам не можна їсти нічого. Єдине, що вам дозволяється — це пити в будь-якій кількості зелений чай, звичайно ж, без цукру. Об’єм випитої рідини не повинен бути менше двох літрів.

Калорійність зеленого чаю.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!