Запечені печериці

Запечені печериці

Запечені печериці

Готуємо до певної події:

Ви любите печериці? Я — так!

Це просто універсальний гриб, який хороший у всіх видах, навіть у сирому. Між іншим, наші далекі предки цей гриб ну дуже поважали! Наприклад, єгиптяни вірили в те, що вживання в їжу шампіньйонів дає безсмертя, яке заслуговували тільки Фараони.

Звичайна людина не мав права навіть доторкнутися до них, не кажучи про те, щоб їсти.

Не дурні були предки, тому печериці надзвичайно корисні! Вони містять більше вітамінів групи В, ніж свіжі овочі, позитивно впливають на стан нашої шкіри, від них не з’являться зайві сантиметри в талії (вони дуже низькокалорійні), а оскільки печериці не містять цукру і жирів, вони без проблем можуть вживатися в їжу навіть діабетиками . При цьому вони дарують свій чудовий грибний аромат будь-якої страви! А кількість цих страв воістину незліченно! Десятки супів, сотні салатів і тисячі гарячих страв і закусок включають в себе шампіньйони.

А іноді печериці і самі по собі можуть бути чудовою легкою закускою — якщо їх нафарширувати і запекти! Часу і сил на це піде зовсім небагато. Я роблю таку закуску і в звичайні дні, і на святковий стіл.

Основні інгредієнти

Інгредієнти

  • 500 г великих свіжих печериць (10-15 шт)
  • 2 зубчики часнику
  • 1 маленька цибулинка
  • шматок булки
  • 100 г твердого сиру
  • Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!