Великдень-2013: приймаємо гостей

Великдень-2013: приймаємо гостей

Великдень-2013: приймаємо гостей

Коли за столом збирається велика компанія, дуже важливо, щоб всім гостям було комфортно. Для цього потрібно правильно організувати обідню зону. Скористайся нашими підказками – і пасхальне застілля вдасться на славу!

Місце для одного

Складаючи список гостей, запрошених на святковий обід, обов’язково подбай не тільки про меню, а й про те, щоб гості із задоволенням провели час за столом.

Тому прийми до уваги розмір столу. за якими буде проходити вечерю, кількість гостей і головне – розміри простору. оптимальні для однієї людини.

Уяви собі стіл як предмет, що складається з двох зон. Перша – зона для столових приладів – область безпосередньо перед гостем для тарілок, виделок, ножів, келихів, а друга – для загального доступу – область перед зоною столових приладів для загальних блюд зі стравами, пляшок з напоями і вази з квітами.

Оптимальна ширина зони для столових приладів – 76 см, глибина – 45,7 см. Область для загального доступу може бути довільних розмірів, але залежить від розмірів і форми столу, кількості гостей, а також приводу, заради якого вони зібралися.

Виходячи з розмірів простору, оптимального для однієї людини, можна легко визначити, скільки потрібно місця для прийому гостей.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!