Усе про котлетах з курячого фаршу

Усе про котлетах з курячого фаршу

Усе про котлетах з курячого фаршу

03-12-2013 / Розділ: Закуски

Якщо й існує м’ясне блюдо, яке можна назвати універсальним, так це котлети. Наприклад, котлети з курячого фаршу завжди виходять ніжними, соковитими і ідеально підходять до будь-якого гарніру. Крім того, існує величезна кількість рецептів котлет з курячого фаршу.

Ну, давайте по порядку.

Як приготувати смачні котлети з курячого фаршу?

Приготувати котлети з курячого фаршу – справа не трудомістка, займе до години часу. Можна зробити котлети з готового курячого фаршу, а можна приготувати його самостійно. Якість домашнього фаршу зазвичай вище магазинного.

Котлети з курячого фаршу можна приготувати різними способами: запекти в духовці, посмажити на рослинному маслі, зробити на пару. Так як це м’ясо легко засвоюється і перетравлюється, то котлети парові з курячого фаршу вважаються найбільш дієтичним блюдом.

Для того, щоб наші вироби вийшли міцними, потрібно попередньо «відбити» фарш. Для цього його виймають з миски жменями і кидають з силою назад. Також можна використовувати в рецептурі вершкове масло.

Поклавши його в середину котлетки з курячого фаршу, ви додасте їй особливу пишність і соковитість.

Рецепти котлет з курячого фаршу

Почнемо з приготування звичайних домашніх котлет з курячого фаршу. Для цього нам потрібно 1 кг. м’якоті, 200 гр. білого хліба, молоко, 2 цибулини, 2 яйця, зелень петрушки, борошно або манна крупа, олія, сіль, мелений чорний перець.

Пропускаємо м’ясо і цибулю через м’ясорубку. Зрізаємо з хліба скориночки і замочуємо м’якуш в теплому молоці, віджимаємо, додаємо в м’ясо. Збиваємо яйця, ріжемо зелень, додаємо у фарш разом з сіллю і перцем. Формуємо домашні котлети з курячого фаршу, обвалюють у манці або борошні. Нагріваємо сковороду з маслом, викладаємо вироби, зменшуємо вогонь до середнього рівня і накриваємо кришкою. Обсмажуємо до появи коричневої скоринки, потім додаємо води і доводимо до готовності.

З курячого фаршу вийшли дуже смачні котлети.

Соковиті котлети з курячого фаршу з сиром

Нам знадобиться кілограм м’яса, 2 цибулини, 300 гр. сиру, перець, сіль, панірувальні сухарі або манка.

Готуємо фарш із м’яса, цибулі, яєць, перцю і солі. Добре його вимішуємо. Сир натираємо на тертці. Формуємо з отриманої маси невеликі коржі, посередині кожної кладемо по ложці сиру. Краю загортаємо наверх і скріплюємо. Потім обвалюють коржі в паніровці.

Обсмажуємо їх на рослинному маслі. З курячого фаршу з сиром вийшли неймовірно соковиті котлети.

Приготування котлет з грибів і курячого фаршу

Беремо 1 кг. м’яса, 4 яйця, 400 гр. грибів, півсклянки молока, 100 гр. вершкового масла, панірувальні сухарі, сіль, 100 гр. топленого масла.

Нарізаємо дрібно грибочки. Обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. Можна замість свіжих грибів використовувати сушені.

У цьому випадку їх потрібно замочити на півгодини, зварити, а потім обсмажити. Робимо фарш із м’яса, яйця, молока, солі. Ліпимо котлети з готового курячого фаршу, викладаємо зверху по одній ложці грибної начинки, краї защипуємо так, щоб коржі вийшли продовгуватими.

Обвалюють їх в сухарях, умочуємо у збитому яйці і знову паніруємо. Обсмажуємо котлетки з курячого фаршу з двох сторін на топленому маслі.

Рецепт котлет з курячого фаршу з сиром

Пропонуємо спробувати вишукані і неповторні котлети з додаванням сиру. Цей інгредієнт настільки гармонійно поєднується з м’ясом, що вам це блюдо обов’язково сподобається.

Необхідно взяти пів кілограма фаршу, 50 гр. вершків, 200 гр. сиру, цибулину, 2 зубчики часнику, 3 ложки подрібненого кропу, перець, яйце, сіль, несолодкі кукурудзяні пластівці для панірування.

Змішуємо фарш з сиром, яйцем, вершками, кропом, розчавленим часником, цибулею, сіллю і перцем. Ліпимо котлети з фаршу курячої грудки, обвалюють в кукурудзяних пластівцях, обсмажуємо з кожної сторони протягом 5 хвилин.

З курячого фаршу готуємо парові котлети

Найголовніше, що ви повинні знати про це блюдо – воно неймовірно корисне. Кожна любляча мама готує своїй дитині котлети з фаршу з курячої грудки на пару. Такий спосіб приготування робить м’ясо ніжним і легким, і воно практично не втрачає своїх корисних властивостей. Малюків потрібно годувати котлетами, зробленими саме таким способом.

Тим, хто страждає різними захворюваннями та їх харчування має бути повноцінним, але легким, доктора прописують вживати парові котлети, приготовані з курячого фаршу.

Котлети з курячого фаршу: рецепт готування на пару

500 гр. філе, 2 скибочки хліба, третину склянки молока, цибулина, яйце, сіль.

Замочуємо в молоці хліб. Робимо фарш з подрібненої цибулі, м’яса. Додаємо до нього збите яйце, сіль, за бажанням – зелень, роздавлений часник. Добре перемішуємо всі інгредієнти.

Розміщуємо невеликі коржики в пароварку на півгодини.

Головна умова готування в пароварці – ніякої борошна для панірування. А в іншому можна дотримуватися стандартних рецептів.

Ну і врешті поговоримо про те скільки калорій містять в собі котлети з курячого фаршу.

Калорійність котлет, приготованих з курячого фаршу, становить 125 ккал. на 100 гр. продукту. Вони володіють високою харчовою цінністю і в той же час дуже легкі.

Ми повідали вам кілька чудових рецептів цієї страви. Тепер про нього ви знаєте набагато більше. Готуйте котлети з курячого фаршу і грудки, і на столі у вас буде здорова і смачна їжа.

Відео-рецепт приготування

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!