Тушковане м’ясо в горщиках не залишить байдужими нікого. Але …

Тушковане м'ясо в горщиках не залишить байдужими нікого. Але ...

Тушковане м’ясо в горщиках не залишить байдужими нікого. Але за однієї умови, якщо чорнослив НЕ розповзається по всьому жаркого. Вихід із цього становища — додати чорнослив ближче до кінця готування, тоді він збереже свою текстуру, віддавши весь смак і аромат м’яса.

А щоб було ще смачніше — треба попередньо обсмажити всі компоненти жаркого, це дасть додатковий смак.

Нам знадобиться:

  • М’якоть яловичини — 500 г,
  • Цибуля ріпчаста — 2 середніх головки,
  • Морква — 2 середніх шт.,
  • Чорнослив — 1 жменя,
  • Пиво темне — 200 мл,
  • Петрушка — 1 невеликий пучок.
  • М’ясо нарізаємо кубиками приблизно 2х2 см. Обсушуємо паперовим рушником, солимо і перчимо.

    Обсмажуємо м’ясо невеликими порціями на рослинному маслі на сильному вогні. Нам треба, щоб вийшла піджареної корочка.

    Перекладаємо м’ясо в горщики, які попередньо треба замочити на 30 хвилин у воді, або в каструлю, якщо немає горщиків.

    На тому ж маслі обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю. Ступінь підсмажування цибулі — до легкої золотистої.

    У цій же сковорідці обсмажуємо моркву, якщо треба — додамо ще масло. Як тільки морква змінила колір — знімаємо сковороду з вогню.

    Викладаємо в горщики шарами: м’ясо, цибуля, морква.

    Заливаємо пивом, і, якщо треба, додаємо гарячу воду.

    Відправляємо горщики або каструлю на 20 хвилин у духовку при температурі 180 С. після цього знизити температуру до 150 градусів.

    Через 30-40 хвилин витягнути горщики. Посолити і поперчити, злегка перемішати спробувати. Додати по кілька чернослівін. І ще на 20 хвилин відправити в духовку.

    Залишається дістати, спробувати, якщо треба додати ще сіль і можна подавати або в горщиках, або переклавши в глибоку тарілку.

    Якщо приготувати м’ясо в горщиках з чорносливом, додавши трохи горіхів, вийде абсолютно новий, незвичайний смак. Горіхи додадуть деяку неоднорідність страві, а чорнослив додасть легку кислинку. А от яким горіхів віддати перевагу — це справа смаку.

    Волоський горіх, арахіс, бразильський горіх або кешью. Експериментуйте і дивуйте своїми кулінарними шедеврами!

    Долма по-домашньому

    Свиняча рулька «Октоберфест»

    Фрикадельки в соусі з овочів

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!