Традиційні домашні алкогольні напої

Традиційні домашні алкогольні напої

Традиційні домашні алкогольні напої

ЛІКЕРИ

Для приготування настоянок використовується горілка міцністю 40 °, яка настоюється на різних травах і корінні, ягодах і насінні.

На свіжих травах і листі горілку наполягають 2-7 доби (залежно від їх виду), а на ягодах, насінні і корінні — 4- 6 тижнів, ніжних ягодах (полуниця, малина, ожина) — не більше 2 тижнів.

Наливки наполягають в пляшках, наповнених ягодами до шийки і зав’язаних тканиною (замість пробок). Періодично (через 2-3 дні) пляшки струшують. Після витримки в наливку додають за смаком цукровий сироп або цукор.

Проціджують настоянки і наливки через фільтрувальний папір або вату, не викручуючи їх, і зберігають у темних щільно закритих пляшках в прохолодному місці.

Лікери готують так само, як і наливки, але замість звичайної беруть горілку міцністю понад 50 °, або спирт, або суміш спирту і 40 ° -ної горілки (на 1 л лікеру — 3/4 горілки і 1/4 спирту).

Якщо лікери виходять мутними, їх освітлюють яєчним білком (на 1/2 л лікеру — 1 білок). Білок збивають до легкої піни і, продовжуючи збивати, вливають лікер, ставлять його в тепле місце і після утворення білих пластівців проціджують через вату.

Лікер з малини

Інгредієнти :

1 кг цукру, 1/2 л води, 1 кг стиглої малини, 1/2 л горілки (міцністю 50 ° і вище).

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!