Торти з печінки

Торти з печінки

Торти з печінки

цікаві рецепти і маленькі кулінарні хитрощі

Не відмовляйте собі в задоволенні поласувати дуже смачним і корисним стравою — тортом з печінки. Можливо, хтось скаже, що воно дуже жирне і калорійне, але ми-то з вами знаємо, що з великої кількості різноманітних рецептів завжди можна вибрати те, що нам підходить.

— стакан молока

— склянка борошна

— три сирих яйця

— одне варене яйце

— півкілограма свіжих печериць

— дві цибулини

— маленька пачка майонезу (близько 200 грамів)

— сіль, перець, рослинна олія.

Нагріваємо сковорідку з рослинним маслом, обсмажуємо нарізані шампіньйони до того моменту, як з них впоратися зайва волога. Додаємо дрібно нашатковану цибулю і обсмажуємо до готовності. Можна посолити і поперчити.

Печінка подрібнюємо, змішуємо з яйцями, невеликою кількістю рослинної олії (щоб млинці краще смажилися і не пригорали), масу ретельно перемішуємо, солимо.

Печемо млинці, перевертаючи на обидві сторони.

Шари печінкових млинців змащуємо майонезом, перекладаємо начинкою з грибів.

Зверху можна прикрасити дрібно розтертими жовтками, листочками петрушки, яскравими овочевими квітами.

Торт з печінки з вершками

Цей торт виходить неймовірно ніжним, а його «шари» буквально тануть у роті!

Торти з печінки: цікаві рецептиНам знадобляться:

— півкілограма печінки

— дві цибулини

— вівсяні пластівці «Геркулес» — 5 ложок

— три сирих яйця

— склянка вершків

— часник, молоко, сіль, перець, сік лимона.

Беремо свіжу печінку і обшпарюємо її окропом (як це краще зробити, я вище розповідала). Потім подрібнюємо в блендері, змішуємо з дрібно нарізаною цибулею.

Вівсяні пластівці розмочуємо в молоці, з’єднуємо з печінкою і цибулею. Додаємо яйця, ще раз добре перемішуємо.

Обсмажуємо млинці.

Для соусу збиваємо вершки, акуратно перемішуємо з подрібненим часником, додаємо сік лимона і перець.

Збираємо торт, змащуючи кожен «корж» соусом, потім ставимо його в холодильник, щоб просочився, але ненадовго — цей торт такий ніжний, що йому цілком буде достатньо і півгодини.

Зверху змащуємо соусом, посипаємо зеленню.

Печінкові торти: корисні поради і маленькі кулінарні хитрощі

Якщо ви вже пробували приготувати торт з печінки, то напевно знаєте, що іноді готовий і прикрашений зверху, його буває складно нарізати на традиційні «тортові» сегменти — шари так і норовлять вислизнути з-під ножа. Є чудовий вихід — нарізати його на порційні трикутнички ще в «неукрашенним» вигляді, а потім зверху декорувати вже готові порції.

Чудово виглядають на будь-якому, навіть самому урочистому столі, маленькі тортики з печінки, прикрашені як тістечка. Випікаються і «збираються» вони так само, як і великі, тільки у вас повинен вийти не млинець, а скоріше, оладок. Для його начинки цілком достатньо буде трьох шарів, вона може бути як традиційна, так і незвичайна.

Серед нетрадиційних і дуже смачних начинок — тертий сир, яєчні млинці (випікаються за рецептами звичайного омлету), подрібнені овочі, листя салату.

Печінковий торт буде набагато ніжніше, якщо печінку перетирати до стану дуже тонкоподрібненого пюре (стежити, щоб не залишилося шматочків), а млинці випікають на достатній кількості рослинного масла (якщо масла буде недостатньо, «коржі» вийдуть сухуватими).

Морквину для обсмажування краще терти на дрібній тертці, так вона буде гармонійніше поєднуватися з ніжною консистенцією печінкових млинців. При бажанні морквину, обсмажену з цибулею, можна подрібнити у блендері до стану пюре, тоді на розрізі ваше блюдо буде точь-в-точь схоже на справжнісінький торт!

Дуже красиво виглядає печінковий торт (його гарячий варіант), якщо його посипати тертим сиром і на кілька хвилин поставити в духовку. Як тільки сир розплавиться і придбає рум’яну корочку, торт можна виймати.

Смачного!

/ Torty-iz-pecheni-recepty /

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!