Торт з бананами та печивом

Торт з бананами та печивом

Торт з бананами та печивом

Існує два основних способи приготування «швидких» тортів, які не потребують випічки. Перший — викладати ціле печиво пошарово. У такому разі його зазвичай змочують у теплому молоці, какао або кави, тоді десерт виходить більш соковитим і ніжним. Другий варіант: поламати печиво на дрібні шматки або подрібнити за допомогою м’ясорубки, потім, змішавши з солодким кремом — сметанним, заварним або іншим, — зібрати виріб.

У кожної господині свої секрети і переваги, ми ж пропонуємо розглянути рецепт бананового страви з крекеру. Таку страву займе мінімум вашого часу і сил.

Інгредієнти:

  • 450 мілілітрів не надто жирної сметани
  • чотири середні банана
  • 450 грамів крекеру
  • половина склянки цукрового піску
  • Для прикраси:

    • плитка шоколаду
    • жменька арахісу — за бажанням

    Спосіб приготування:

    Спочатку зніміть з бананів шкірку і поріжте їх на гуртки середньої товщини. Потім в сметану висипте цукор-пісок і ретельно збивайте за допомогою віночка до повного розчинення солодкого інгредієнта. Тепер застеліть форму, в якій будете подавати страву, спеціальної харчовою плівкою або звичайною фольгою, нанесіть на неї трохи сметани і на саме дно викладіть шар крекеру. Врахуйте, що він повинен повністю покрити нижню поверхню посуду так, щоб не залишалося проміжків.

    Коли впораєтеся, полийте продукт сметанним кремом, а потім зробіть другий «поверх», який складається з бананів. Потім точно так само викладіть кілька шарів з печива і фруктів, щоразу промащуючи їх солодким соусом.

    Готовий виріб відразу ж вживати не рекомендується, так як йому знадобиться деякий час на просочення. В середньому це займе два-три години. Безпосередньо перед подачею натріть на дрібній тертці шоколад і посипте їм десерт.

    Потім обсмажте арахіс на сковорідці без масла, очистіть його від лушпиння, подрібніть в блендері і прикрасьте блюдо. Щоб трохи заощадити, можете замість вищевказаних продуктів використовувати що залишився крекер: просто поламайте його на невеликі шматки і присипте торт. Є ще один варіант, який допоможе надати гарний вид вашому творінню, — зваріть глазур з какао і полийте нею виріб.

    Торт «Смакота» з печива з глазур’ю

    Порушення правила «все має бути в міру» в деяких випадках дозволяє створити справжній кулінарний шедевр, і цей рецепт належить саме до таких приємним виключенням. Велика кількість інгредієнтів — волоських горіхів, родзинок, арахісу — народжує неймовірно смачне поєднання. Вагомим гідністю десерту є швидкість його приготування і відносно недорога вартість.

    Так чому б не порадувати близьких апетитним ласощами? Воно стане ідеальним доповненням до гарячого чаю або кави.

    Інгредієнти:

    Для торта:

    • 550 мілілітрів жирної густої сметани
    • трохи більше кілограма будь-якого пісочного печива
    • 1/2 чашки цукру
  • 40 грамів золотистого родзинок
  • дві невеликі жмені рубаних волоських горіхів
  • 30 грамів арахісу
  • 0,5 склянки теплої води
  • пакет швидкорозчинного желатину
  • Для глазурі:

    • три великі ложки какао-порошку
    • 50 грамів вершкового масла
    • 25 грамів цукрового піску
  • 1/2 чашки води
  • Спосіб приготування:

    Для цієї страви печиво повинно бути свіжим і розсипчастим. Ідеально підійде «Ювілейне» або, наприклад, «Топлене молоко». Поламайте його руками на невеликі шматки, очищені горіхи і арахіс обсмажте протягом трьох-п’яти хвилин на сухій сковороді. Потім побийте качалкою або молотком для м’яса, щоб роздрібнити їх. Ізюм рекомендується попередньо замочити в окропі і дати йому настоятися близько чверті години.

    Після закінчення зазначеного часу злийте зайву рідину, сам продукт промийте і висушіть за допомогою паперових серветок.

    Тепер нагрійте на повільному вогні воду і висипте в неї желатин, варіть при постійному помішуванні до повного розчинення. Як тільки суміш почне поступово загусати, зніміть її з плити і остудіть. Сметану з’єднайте з цукровим піском і, використовуючи міксер або блендер, збийте в пишну однорідну масу.

    Додайте в неї обсмажені горіхи і арахіс, родзинки, а потім поступово, невеликим струменем, введіть желатин і добре попрацюйте ложкою, таким чином змішуючи всі інгредієнти.

    Щоб згодом було набагато легше дістати виріб, застеліть форму харчовою плівкою або звичайним поліетиленовим пакетом, розрівняйте його і на дно тонким шаром вилийте сметанний крем. Зверху рясно посипте печивом і знову змастіть солодкої сметанною масою. Повторіть процедуру кілька разів, поки повністю не використовуєте всі інгредієнти.

    Так у вас вийде багатоярусний апетитний торт. Приберіть його в холодне приміщення на три години. До речі, залиште трохи крему, адже він стане в нагоді для прикраси.

    Коли страва просочиться і досить застигне, акуратно вийміть його з форми, накрийте плоскою тарілкою і переверніть, потім зніміть поліетилен. Обробіть страву з усіх боків залишилася сметанною масою і ненадовго поставте в холодильник, а самі займіться глазур’ю. Для цього розтопіть на тихому вогні вершкове масло, сюди ж висипте цукор, какао і налийте трохи води. Регулярно перемішуючи ложкою, варите близько чотирьох хвилин. Солодкий соус повинен бути однорідним, густим і без грудок. Коли він охолоне, полийте їм десерт і накривайте на стіл.

    За бажанням глазур можна зробити з шоколаду — візьміть плитку молочного або чорного.

    Сирно-сметанний торт «Рибка»

    Вирішили зробити торт, але немає бажання возитися з тестом? Тоді на допомогу прийде цей дуже простий і швидкий рецепт. Блюдо носить назву «Рибка», так як для його приготування знадобиться розсипчасте печиво, за формою нагадує саме рибок.

    Також доведеться придбати трохи сиру, тільки запам’ятайте, що занадто сильно віджимати його не рекомендується, адже всю зайву рідину вбере печиво, і страва вийде ніжним і соковитим.

    Інгредієнти:

    • 0,5 кілограма свіжого печива «Рибка»
    • цукровий пісок — дві склянки
    • 460 мілілітрів сметани
    • столова ложка какао
    • двохсотграмова упаковка сиру
  • молочний шоколад — одна плитка
  • 100 грамів вершкового масла
  • стакан волоських горіхів (заздалегідь очищених і підсушених на сковорідці)
  • Спосіб приготування:

    Технологія створення страви не надто сильно відрізняється від попередніх рецептів. Як і в перших двох випадках, необхідно ретельно збити цукор і сметану в однорідну пишну масу. Після введіть обсмажені і подрібнені волоські горіхи і печиво. «Рибка» зовсім невелика за формою, тому ламати її на шматки не доведеться.

    Ретельно перемішайте інгредієнти, накрийте їх кришкою і на п’ятнадцять хвилин відставте убік.

    Коли печиво трохи розбухне і збільшиться в розмірі, половину отриманої сметанною суміші викладіть в глибоку тарілку, яку заздалегідь вистелити поліетиленом або харчовою плівкою. Сир розітріть виделкою, щоб подрібнити крупинки, сюди ж введіть розтоплене на паровій бані або в мікрохвильовці вершкове масло і какао-порошок. Збийте продукти до однорідності і нанесіть другим шаром.

    Накрийте все залишилася білою масою з «Рибки» і сметани. Натріть на тертці тонкими смужками шоколад і присипте їм виріб зверху і з боків.

    Кавовий десерт

    Щоб зібратися з близькими за загальним столом, привід не потрібен, однак без десерту точно не обійтися. Ароматний чай і апетитне кавове ласощі створять більш радісну теплу атмосферу і напевно піднімуть настрій кожному члену сім’ї. Адже всі, незалежно від віку і статі, люблять солодощі.

    Тим більше що страва легке і не обтяжить вас довгою процедурою приготування.

    Інгредієнти:

    • чотири яйця
    • цукор — 200 грамів
    • пачка вершкового масла
  • 500 грамів печива
  • стакан розчинної кави
  • какао — дві великі ложки
  • 10 грамів ваніліну
  • молочний шоколад
  • Спосіб приготування:

    Для початку добре розітріть яйця і цукор, щоб останній інгредієнт повністю розчинився. Тепер введіть ванілін і підігрійте суміш на водяній бані, періодично працюючи ложкою. Коли вона стане більш густий, заберіть її з плити і дайте охолонути, потім додайте порізане шматками м’яке вершкове масло. Ретельно збийте крем віночком.

    Залийте окропом каву, а коли він розчиниться, по черзі занурюйте в нього кожне печиво і починайте збірку торта. Робиться це в такий спосіб: у форму, попередньо покриту поліетиленовим пакетом, викладіть яєчну суміш, зверху печиво, потім крем. Точно так само приготуйте ще кілька шарів блюда, промащуючи їх солодким ніжним соусом.

    Потім прикрасьте виріб тертим шоколадом і поставте в холодильник.

    Кожен рецепт — це унікальне поєднання продуктів і різноманітних смакових відчуттів. Як бачите, технологія приготування швидких тортів з печива у всіх випадках трохи схожа. Не потрібно бути великим кухарем, щоб зробити таку страву — достатньо бажання і трохи зусиль, а все інше вийде само собою.

    Так що удачі, і смачного!

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!