Торт мурашник з печива

Торт мурашник з печива

Торт мурашник з печива

Торт без випічки — чи це не прелесть!

Інгредієнти:

400-500 гр. печива ("до кави", "ласун" або будь-яке аналогічне, типу в пачках "до чаю")

1 стакан очищених волоських горіхів

1 банка вареного згущеного молока

100 гр. вершкового масла (82,5% жирності)

5 гр. маку (за бажанням — це на прикрасу)

Приготування:

Волоські горіхи ретельно перебираємо, викидаємо залишки шкірки, подрібнюємо (але не в труху, не до порошку!).

Печиво подрібнюємо.

Масло гріємо — тобто доводимо до м’якого стану. Банально дістаньте його з холодильника заздалегідь) або можна покласти на час поряд з батареєю або плитою — та хіба мало способів. )

Додаємо до маслу згущене молоко і ретельно перемішуємо (я збив міксером).

Додаємо горіхи, печеньки, перемішуємо і викладаємо гіркою (пірамідкою, мурашником) на тарілку (дошку).

Посипаємо маком.

Прибираємо в холодильник для застигання і вбирання згущеного молока в печеньки. Годин 10-12 зазвичай цілком достатньо.

До речі, в холодильнику цей торт може зберігатися досить довго, по кілька діб, без втрати смакових якостей.

Дістаємо торт з холодильника і можна відразу їсти, а можна і ще прикрасити як придумаєте (наприклад, полити шоколадною глазур’ю і т.п.).

Смачного !!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!