Торт «Черепаха»

Торт

Торт "Черепаха"

    для тіста яйця — 6 шт, цукор — 1,5 склянки, борошно — 1,5 склянки, какао — 1-2 ст. ложки, розпушувач — 1 ч. ложка для крему вершкове масло — 200 г, цукор — 1 склянка, сметана — 2 склянки (20%) для прикраси шоколад — 50-70 г, волоські горіхи, різнокольорові посипання, драже

Приготування

Приготувати домашній бісквіт на швидку руку (можна додати в тісто трохи розпушувача або соди — розпушувач просіяти разом з борошном, а соду погасити оцтом і влити в тісто в кінці збивання).

Деко застелити пергаментним папером, викласти ложкою невеликі коржі і випікати при температурі 180-200 градусів С

7-10 хвилин.

Таким чином випікати коржі, поки не закінчиться тісто (повинно вийти

3 дека).

Відкласти 6 коржиків для головки, хвостика і лапок. І ще кілька коржів відкласти, щоб укласти їх зверху у вигляді панцира черепахи.

Приготувати крем :

Розм’якшене вершкове масло збити міксером в пухку масу, не припиняючи збивати поступово додати цукор і добре збити. Далі не припиняючи збивання, поступово ввести сметану і збити крем в пишну легку масу.

Кожен коржик вмочити в крем з двох сторін і викласти на велике блюдо або піднос у вигляді гірки.

Верхні коржі кремом не покривати.

Шоколад розтопити на водяній бані, трохи охолодити і наповнити розтопленим шоколадом кондитерський мішок. За допомогою тонкої насадки нанести на панцирі черепахи шоколадний візерунок.

З драже зробити оченята.

Прикрасити панцир черепахи волоськими горіхами і різнокольоровими посипаннями і дати настоятися торту.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!