Томатний сік

Томатний сік

Томатний сік

Для приготування томатного соку використовують свіжі неушкоджені помідори червоного кольору.

Помідори ретельно вимити проточною водою, видалити плодоніжки, розрізати на частини і видавити томатний сік за допомогою соковижималки.

(Якщо соковижималки немає, нарізані помідори пропустити через ошпарену м’ясорубку, потім протерти через друшлаг для видалення шкурок.)

Томатний сік залити в емальовану каструлю і кип’ятити 10-12 хвилин до зникнення піни, потім гарячим обережно розлити в простерилізовані банки або пляшки.

Наповнені томатним соком банки закатати і стерилізувати при температурі 70 ° C:

банки ємністю 0.5 л — 8-10 хвилин;

1 л — 10-12 хвилин;

3 л — 15-18 хвилин;

(Час відраховувати з моменту закипання води).

Для цього підігріту банку закутують сухим рушником, розливний ложкою наливають у неї прокип’ячений протягом 12-15 хвилин томатний сік (до верху банки).

Температура соку при цьому повинна бути не нижче 95 ° C.

Наповнені банки закривають прокип’яченими кришками, негайно закатують і, перевіривши герметичність закупорки, ставлять догори дном для повітряного охолодження.

При цьому способі консервування всі роботи, пов’язані з підготовкою сировини і тари повинні бути виконані з особливою ретельністю.

Сезон приготування томатного соку — серпень-вересень.

(Використані матеріали книг "Домашнє консервування" і І.Кравцов "Домашнє консервування и Зберігання харчових продуків" )

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!