Свиняча вирізка — низькотемпературне запікання

Свиняча вирізка - низькотемпературне запікання

Свиняча вирізка — низькотемпературне запікання

Вирізка — найніжніше м’яке нежирне м’ясо. Спробуйте запекти свинячу вирізку при низьких температурах — м’ясо буде танути в роті. І для контрасту приготуйте до ніжному м’ясу оригінальний солодкий гарнір з груші і червоної цибулі.

Запікаємо вирізку

Інгредієнти:

  • свиняча вирізка — 400 г;
  • бекон — 5-6 смужок;
  • оливкова олія — ​​1 столова ложка;
  • чорний мелений перець і сіль — за смаком.
  • Приготування вирізки

    Свинячу вирізку вимити, вмочити паперовими рушниками. Зрізати плівки з поверхні. Поперчити і змастити оливковою олією.

    Залишити на 15-30 хвилин.

    Потім свинячу вирізку трохи посолити і загорнути в смужки бекону. З вузького боку кінчик загнути так, щоб товщина вирізки була однаковою по всій довжині.

    З фольги спорудити контейнер за розміром вирізки.

    Духова шафа розігріти до температури 100 градусів. У центр вирізки увіткнути термометр для м’яса так, щоб щуп виявився рівно посередині.

    400-грамовий шматок вирізки я запікав близько години. Температура всередині шматка піднялася до 60 градусів. М’ясо вийшло рожевим всередині. З м’яса сочився сік трохи рожевого кольору.

    Але до чого ніжним було це м’ясо. Тануло в роті.

    Деякі не люблять, коли з м’яса виділяється рожевий сік. Для них рекомендую проводити запікання до 70 градусів всередині шматка. Сік буде прозорим, але саме м’ясо все одно буде рожевим всередині.

    Це особливість низькотемпературного запікання.

    Запечену свинячу вирізку дістати з духовки і накрити фольгою. Дати відпочити м’ясу 5-10 хвилин в теплому місці.

    На гарнір до свинячий вирізці можете подати що побажаєте. А я запропоную свій варіант.

    Гарнір з груші та цибулі

    Інгредієнти для гарніру:

    • червона цибуля — 1 штука (130 г);
    • груша тверда — 2 штуки;
    • чебрець сухий — 1 чайна ложка;
  • вершкове масло — 1 столова ложка;
  • оливкова олія — ​​1 столова ложка;
  • сухе біле вино — 100 г;
  • чорний мелений перець і сіль — за смаком.
  • Приготування гарніру

    Цибулину очистити і порізати крупно вздовж волокон. Груші очистити, розрізати на чверті, вирізати серцевину і порізати великими часточками.

    У сковороді розігріти вершкове масло. Додати цибулю і злегка обсмажити 2-3 хвилини. Додати столову ложку оливкової олії, сушений чебрець і часточки груш.

    Перемішати. Через 2 хвилини влити сухе біле вино, довести до кипіння і на помірному вогні готувати близько 10 хвилин. Все вино повинно випаруватися.

    Дуже важливе зауваження:

    Ви повинні бути на 100% впевнені, що свиняча вирізка перевірена на відсутність різних паразитів, особливо на відсутність зараження трихінельозом. На ринках і в магазинах має бути присутня спеціальна служба, що здійснює перевірку м’яса, перш ніж пустити його в продаж. Якщо ви все ж хоч трохи сумніваєтеся в м’ясі, то не ризикуйте, і готуйте свиняче м’ясо до температури 80 градусів Цельсія всередині шматка.

    Але це буде зовсім інший рецепт свинячої вирізки вибирайте.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!