Свиняча відбивна в мультиварці. Кляр — рецепти.

Свиняча відбивна в мультиварці. Кляр - рецепти.

Свиняча відбивна в мультиварці. Кляр — рецепти.

Сьогоднішній пост буде про те, як приготувати смачні відбивні в мультиварці і на плиті. Перевага мультиварки в тому, що м’ясо обсмажується в мінімальній кількості масла, немає ні бризок, ні гару, але процес смаження буде довгим! На плиті можна набагато швидше насмажити стос відбивних за цей час.

Також в цьому пості ви ознайомитеся з кількома рецептами клярі для відбивних. І виберете для себе найкращий кляр!

Як приготувати смачні відбивні в мультиварці:

Вирізку нарізати скибочками, поперек волокон, товщиною 1-1,5 см. На фото у мене майже 700 г м’яса.

Добре відбити кожну скибочку з обох сторін. Для того щоб не було бризок на кухні від м’яса, буде зручно покласти м’ясо в поліетиленовий пакет або просто накрити його пакетиком.

Відбите м’ясо посолити, поперчити, приправити якими спеціями для м’яса. Подрібнити 3-4 зубчики часнику через прес і натерти їм м’ясо. Викласти скибочки м’яса на плоску тарілку і прибрати в холодильник на 20-30 хвилин.

М’ясо трохи промаринується, а ми тим часом виберемо і приготуємо кляр для відбивних.

Кляр на сметані (майонезі):

  • яйця — 2 шт
  • сметана (або майонез) — 2-3 ст.л.
  • борошно — 4 ст.л.
  • сіль і перець
  • Яйця, сметану, дрібку солі збити віночком до однорідності. Додати борошно і чорний перець, перемішати. Кляр по густоті повинен бути, як рідка сметана, при необхідності додайте ще борошна.

    У цьому клярі я смажила відбивні в мультиварці (фото нижче).

    Кляр на пиві або пивний кляр:

    Для пивного клярі — пиво і борошно беруться в рівних пропорціях.

    • крижане світле пиво — 1 склянка
    • борошно — 1 склянка
    • рослинне масло — 1 ст.л.
    • сіль і перець

    В холодне пиво поступово додати борошно, безперервно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Додати в кляр рослинне масло, щіпку солі і чорний мелений перець, перемішати все до однорідної консистенції. У цьому клярі риба виходить дуже смачною і хрусткою.

    Кляр на мінеральній воді:

    • крижана мінеральна газована вода — півсклянки
    • борошно — пів склянки
  • яйце — 1 шт
  • сіль і перець
  • Яйце, сіль і половину порції мінералки збити віночком. Всипати борошно і знову ретельно розмішати. Потроху влити мінералку, продовжуючи постійно розмішувати. Поперчити за смаком.

    Готовий кляр на мінеральній воді по консистенції повинен бути трохи рідині, ніж тісто на оладки.

    Самий звичайний яєчний кляр:

    • яйця — 3-4 шт
    • сіль і перець
    • борошно для обвалювання м’яса

    Яйця збити віночком, злегка посолити і поперчити. В окремій тарілочці приготувати борошно.

    Відбите м’ясо обвалюють у борошні, потім занурюємо в яєчний кляр.

    Смажимо відбивні на розпеченій сковороді в рослинному маслі з двох боків до золотистої скоринки.

    Або в розігрітій мультиварці, в режимі «випічка» по 10-15 хвилин з кожного боку. Смажу із закритою кришкою.

    В мультиварці відбивні були приготовлені в клярі на майонезі:

    А ці відбивні були приготовлені на звичайному клярі з яєць на сковороді:

    Пробуйте всі варіанти і знайдіть свій найкращий і найсмачніший кляр. Або поділіться своїм улюбленим рецептом клярі для м’яса, риби і овочів. Приємного апетиту.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!