Суп-пюре з брокколі: рецепти для приємної дієти

Суп-пюре з брокколі: рецепти для приємної дієти

Суп-пюре з брокколі: рецепти для приємної дієти

Брокколі — це справжнє джерело корисних речовин. Особливо багато в ньому міститься вітаміну С. Саме тому, даний овоч необхідно в обов’язковому порядку включати в свій раціон. Але багато людей ставляться до броколі насторожено і рідко купують цей продукт, тому що не зовсім розуміють, що з нього можна приготувати.

Сьогодні журнал про дієти DietaClub спробує підказати вам кілька ідей для приготування ароматних супів-пюре з капусти брокколі.

За допомогою цього овоча ви не тільки отримаєте порцію вітамінів, але й схуднете, адже калорійність брокколі настільки мала, що страви з цього продукту можна включати в меню будь-якої дієти. Отже …

Традиційний суп-пюре з брокколі

Цей рецепт супу-пюре з брокколі зустрічається в кулінарних книгах досить часто. Готувати його — одне задоволення. Нам потрібно:

— 500 грам брокколі;

— 30 грам вершкового масла;

— 2 цибулини;

— 3 склянки бульйону;

— ? склянки сметани або вершків;

Щоб приготувати суп-пюре з брокколі. пассируем дрібно нарізану цибулю зі стеблами брокколі, нарізаними кружечками. Суцвіття капусти викладаємо в киплячий бульйон і варимо під кришкою протягом 15 хвилин. Додаємо цибулю і проварюємо суп ще 5-7 хвилин. В цей час готуємо борошняну підливу — насправді, це всім відомий соус «Бешамель».

На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо в нього борошно і заливаємо невеликою кількістю води або молока. У суп додаємо соус, сіль, перець і мускатний горіх. Суп-пюре з капусти брокколі можна посипати ще й зеленою цибулею.

Готово!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!