Страви з печериць

Страви з печериць

блюда з печериць

печериці — 500 г масло вершкове — 50 г бульйон курячий (або будь-який інший) — 600 мл вершки — 200 мл борошно — 2 ст.л. 2 невеликих цибулини сіль — за смаком перець — за смаком

Як приготувати:

Обсмажте на олії дрібно нарізані гриби і цибулю. Потім обсмажені гриби і цибулю подрібніть в блендері, додавши склянку бульйону. Хитрість приготування крем-супу — в його постійному помішуванні на кожному етапі готування. У каструлю, в розтоплене вершкове масло, всипте борошно і обсмажте протягом 2 хвилин. Потім, акуратно влийте бульйон і доведіть його до кипіння.

Додайте раніше подрібнені печериці та цибулю і знову доведіть до кипіння. Посоліть, поперчіть і залиште суп на маленькому вогні 5-7 хвилин. Потім влийте вершки, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

При подачі на стіл в суп можна додати грінки, прикрасити зеленню і скибочками грибів.

350 г печериць, 2 3 зварених круто яйця, сік одного лимона, рослинне масло, дрібно нарізана зелень петрушки і кропу, сіль, чорний мелений перець.

Як приготувати:

Печериці варяться в злегка підсоленій воді — не більше 10 хвилин. Вода отцеживается, і гриби охолоджуються. Великі печериці нарізаються, а дрібні залишаються цілими для прикраси салату. Зварені круто яйця ріжуться кубиками (одне яйце на четвертинки — для прикраси). Нарізані гриби змішуються з яйцями і поливаються соком лимона, додається рослинне масло.

Салат підсолювати і притрушують свіжомеленим чорним перцем. Після ретельного перемішування викладається в салатник. Після цього посипається нарізаною зеленню.

В якості прикраси використовують маленькі гриби, четвертинки яєць і гілочки зелені.

1 середній качан капусти 1 склянка рису 1-2 помідори 2 цибулини 1 морква 100 г кореня селери 300 г печериць 1-2 зубчики часнику зелень петрушки зелень кропу 3-4 столових ложки пасти томатної масло рослинне сіль цукор перець 0,5-0,75 літри води

Як приготувати:

Помиті капустяне листя відварити в підсоленій воді (по 2-3 листи за раз). Відварені листя викласти в друшляк і остудити, з кожного аркуша зрізати потовщення. У відварений до напівготовності рис покладіть нарізані скибочками і обсмажені на олії печериці, нарізану м’якоть помідорів, дрібно нарубані часник і зелень, обсмажені на олії подрібнену цибулю і натерту на крупній тертці моркву, корінь селери, сіль, перець, 1-2 столових ложки пасти томатної і все ретельно перемішайте. На капустяне листя викладіть начинку (по 1- 1,5 столової ложки) і загорніть їх у щільну трубочку, підгинаючи краю всередину. Голубці обсмажте на попередньо розігрітій олії по 2 хвилини з кожного боку. У киплячу воду (можна використовувати воду, в якій відварювати капустяне листя) додати 2 столової ложки томатної пасти, сіль, цукор, перемішати.

Готовим соусом залити голубці, накрити кришкою і довести до кипіння. Потім вогонь зменшити до мінімального, і готувати ще 30-40 хвилин. Перед закінченням варіння додати свіжу зелень.

Печериці свіжі 12 штук Фарш м’ясний 100 г Корнішони 5 штук Перець болгарський червоний. штуки Зелень за смаком Часник за смаком Спеції за смаком Сир тертий 3 столові ложки Майонез 1 столова ложка

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!