Сметанна підлива з грибами

Сметанна підлива з грибами

Сметанна підлива з грибами

Інгредієнти:

— 450 г печериць або глив;

— 1 цибулина;

— 25 г вершкового масла;

— 1 ст.л. борошна;

— 200 мл сметани;

— 3/4 ч.л. солі;

— рослинне масло.

Очистіть і тонко наріжте цибулину. Промийте і наріжте на дрібні скибочки печериці або гливи. Обсмажте в олії спочатку тільки цибулю до рум’яності на середньому вогні, а потім смажте разом з грибами протягом 15 хвилин.

Візьміть сотейник і поставте на сусідню конфорку. Розтопіть вершкове масло, прожарьте в ньому борошно і перекладіть в грибну піджарку. Все перемішайте і влийте 3 ст.л. гарячої води.

Через 2 хвилини налийте туди сметану, доведіть підливу до кипіння і відразу зніміть з плити.

Томатна підлива з грибами

— 1 цибулина;

— 400 г томатів;

— 100 мл сухого вина;

— 3 зубчики часнику;

— 2 ст.л. борошна;

— 1 ст.л. сушеного майорану;

— по 1 ч.л. солі і цукру;

— оливкова або рослинне масло.

Розмочити сухі гриби в половині склянки гарячої води. Посмажте в оливковій або рослинному маслі кубики цибулі на повільному вогні до сріблястою прозорості, потім роздушіть туди часникові часточки за допомогою спеціального преса або дрібної терки. Зніміть шкірку з томатів, обшпаривши їх окропом. Розімніть їх ложкою і покладіть в сковороду.

Дайте томатної масі стати однорідною, приправте її майораном, цукром і сіллю, додайте борошно і сухе вино.

Пісна підлива з грибами

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!