Смачні вироби з листкового тіста: рецепти приготування

Смачні вироби з листкового тіста: рецепти приготування

Смачні вироби з листкового тіста: рецепти приготування

Вироби з листкового тіста виходять особливо ніжними, тануть у роті. Незважаючи на те, що така випічка займе трохи більше часу, ніж звичайна, в більшості випадків воно того варте. Листкове тісто буває дріжджовим і прісним, останнє в кулінарії використовується частіше.

У ньому абсолютно немає цукру, а основними компонентами є яйця, борошно, вода і масло.

Для того щоб приготувати вироби з листкового тіста, слід дотримуватися кілька основних моментів. По-перше, при замісі потрібно намагатися уникати появи навіть найменших грудок. По-друге, що не менш важливо, повністю розкачати тісто перед випіканням потрібно не менше семи разів. Дуже важливо дотримуватися температурного режиму.

Це означає, що і тісто, і масло перед початком приготування слід зберігати на холоді.

У домашніх умовах сюди рекомендується додати трохи лимонної кислоти. Деякі рецепти радять замість води використовувати кефір. Всі компоненти повинні бути тільки високої якості.

Вироби з листкового тіста роблять з різними начинками. Це можуть бути торти, тістечка, пироги з рибою, грибами і т. Д. Таке тісто самостійно зробити досить важко. Тоді на допомогу багатьом господиням приходять продуктові виробництва.

Готове заморожене тісто можна купити практично в будь-якому магазині.

Святковим і смачним може вийти пиріг з грибами. Для його приготування 350 грам грибів необхідно нарізати і обсмажити. Картопля (стільки ж) очистити, подрібнити на невеликі шматочки і скласти в каструлю. Овочі заливаються склянкою киплячого молока, змішаним з 100 грамами жирних вершків. Сюди ж кладеться подрібнений зубчик часнику, сіль, перець і приправи за смаком.

На деку розкочується лист тіста. Зверху на нього укладаються гриби, потім зварений до напівготовності картоплю, все посипається тертим сиром. Пиріг ставиться в духовку на час, поки тісто не набуде золотистий відтінок.

Потрібно відзначити, що змащувати жиром деко, на якому будуть готуватися вироби з листкового дріжджового тіста, не рекомендується. Посуд для готування краще змочити водою або присипати невеликою кількістю борошна.

Велику популярність мають такі вироби з листкового тіста, як самси. Для приготування їх начинки знадобиться півкілограма фаршу, стільки ж ріпчастої цибулі і заморожені шматочки вершкового масла. Сіль і перець сюди кладуться за смаком.

Готове тісто розкочується тонким шаром (не більше 2 мм), ріжеться на невеликі квадрати, сторони яких дорівнюють близько 10 см. У їх центр кладеться по ложці фаршу, змішаного з подрібненою цибулею, зверху — шматочок масла. Далі краю защепляем таким чином, щоб у результаті вийшла форма конверта.

Хоча самси можна робити і трикутними.

Зверху тісто змащується збитими яйцями, після чого блюдо відправляється в духовку на півгодини. Час приготування може змінюватися. Самси вважаються готовими, коли зверху придбають яскравий золотистий відтінок.

Потрібно відзначити, що дуже смачні вироби з листкового тіста з солодкою начинкою. Це можуть бути і пиріжки, і булочки. Коржі з листкового тіста є основою знаменитого торта "Наполеон".

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!