Смачні печеньки до пива, вина і просто так

Смачні печеньки до пива, вина і просто так

Смачні печеньки до пива, вина і просто так

Здрастуйте, шановні читачі!

Пропоную подивитися як я вчора готував смачні печеньки. Рецепт дуже простий, але гідний всілякої уваги, тому як печеньки ці подібні насінню — заразою назвати язик не повертається, скажімо по-іншому: їж і неможливо зупинитися.

А до того ж їх ще й насінням посипати можна, вийдуть великі такі «насіння», посипані дрібними. Ну, прямо масло масляне виходить.

Кажуть, це печиво з сиром дуже добре йде як закуска до вина, пива і користується популярністю у французів. Не знаю, не встиг я спробувати ні з пивом, ні з вином, тільки спік — а його відразу немає. Прав був Вінні-Пух, смачна річ — це дуже дивний предмет.

як приготувати печиво з сиром

Ну, дивіться, взяв я:

  • радянський, 200 мл склянка борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г твердого сиру;
  • одне яйце;
  • дві столові ложки сметани;
  • сіль за смаком;
  • що було під рукою для обсипання (горіхи, кунжут, мак, насіння);
  • Сир і масло треба попередньо покласти в морозилку, щоб вони стали твердими. Беру склянку борошна і просіваю в миску (зручна ж ця кружка-сито. Просто не натішиться).

    Холодне тверде масло натираю на крупній тертці

    і швиденько ножем змішую з борошном, поки воно не стало танути. Виходить олійно-борошняна крихта. Посолив (одна щіпка солі).

    Додаю дві столові ложки сметани

    і знову ж таки, ножем перемішую, такими рухами, ніби ви щось рубайте кінчиком ножа, щоб сохралілась структура крихти.

    Далі беру підморожене сир і натираю на тертці, не на тій, що морквину тру для борщу чи буряк для салату. а поменше.

    Знову ножем перемішую.

    Розбиваю яйце і відділяю жовток від білка,

    жовток відразу додаю до вмісту миски, білок стане в нагоді потім.

    Ще раз перемішую крихту в мисці, і вона починає злипатися в грудку. Допомагаю, замішую руками і отримую кульку з тіста. Але ліпити смачні печеньки ще рано, тісто загортаю в харчову плівку і кладу в холодильник (не в морозилку) на 20-30 хвилин.

    Поки відпочиває тісто, подивимося, що у нас в домашніх «засіках» є, чим можна посипати печиво з сиром. Як ви вже помітили, у мене є волоські горіхи, в заначці знайшов трохи мигдалю, очищені насіння соняшнику, кунжут. Можна використовувати паприку, мак, смажену цибулю, все, що у вас є під рукою.

    Дістаю тісто, розрізаю кулька навпіл,

    обробну дошку присипаю мукою, розкочують кожну половинку тіста в тонку (2-3 мм) коржик у вигляді квадрата. Нарізаю на квадратики зі стороною 5-7 см, а їх, у свою чергу, — на трикутники.

    Яєчний білок трохи збиваю, поверхня заготовок змащую білком

    і посипаю частина горіхами, частина — мигдалем, мало-мало — насінням, решта — кунжутом.

    Залишається розігріти духовку до 180-190 градусів, застелити пергаментним папером деко, викласти на неї за допомогою ножа печеньки і запекти в духовці.

    Чекати недовго — 15-20 хвилин, поки марафет на столі навів — вже й запах пішов, слинки потекли, хом’як вичікувально ніс з будиночка висунув, а папуга дзьобом клітку відкриває, мовляв: «Ви че там, знахабніли, печиво з сиром без мене лопати »!

    Ну, і ось вони, смачні печеньки, рум’яні, хрусткі, злегка солоні … та що там говорити, робіть — і самі дізнаєтеся.

    Ось такий сьогодні рецепт. А кросворд з минулої статті найпершими розгадали:

    Вітаю, до наступної статті придумаю, ще який-небудь кросворд.

    На сьогодні все, не забувайте ділитися враженнями, будьте здорові, все вам доброго і до нових зустрічей.

    На завершення, подивіться, які гарні ялинкові прикраси можна зробити з печива, просто ювелірна робота:

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!