Шурпа в домашніх умовах. Як приготувати смачну шурпу?

Шурпа в домашніх умовах. Як приготувати смачну шурпу?

Шурпа в домашніх умовах. Як приготувати смачну шурпу?

Кулінарія . 21 січня 2013. 884

Шурпа – це національне узбецьке блюдо. суп, рецепт якого родом зі Сходу. Шурпа відноситься до заправних супів і має багато різних назв. Готується дуже легко і просто.

Суп готують зазвичай на баранині, але можна готувати і на яловичині для тих, хто не любить баранину.

Склад:

Приготування:

Як приготувати шурпу з яловичини?

Шурпа повинна вийти наваристою і густий, щоб вона стала саме такою, її потрібно варити на повільному вогні, як і інші супи, що прийшли до нас із Середньої Азії.

Склад:

Приготування:

  • Сало наріжте на маленькі шматочки і обсмажте в сковороді, поки не витопити жир.

Вимийте і наріжте м’ясо на шматочки середнього розміру, покладіть в сковороду.

  • Помийте помідори, почистіть цибулю і наріжте їх. Додайте в сковороду і обсмажте все разом протягом 10 хв.
  • Потім вимийте, почистіть картоплю, і, нарізавши кубиками, покладіть його на 5 хв. в сковороду обжарюватися.
  • Після цього налийте в каструлю 2 л води, закип’ятіть її і перекладіть туди м’ясо з картоплею і овочами.
  • Коли вода знову закипить, додайте сіль і продовжуйте варити шурпу на середньому вогні протягом години.

  • За 20 хв до готовності подрібніть яблука і часник, додайте їх у суп.
  • В кінці приготування покладіть в шурпу мелений червоний і чорний перець, лавровий лист. кінзу, ажгон або кріп. Якщо хочете, можете додати куркуму. яка відноситься до дуже корисним приправам і здатна допомогти навіть при серйозних захворюваннях.
  • Як приготувати шурпу на багатті?

    Якщо чекає зустріч на природі, на багатті можна приготувати чудову шурпу, яка буде як не можна до речі після прогулянки лісом.

    Склад:

    Приготування:

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!