Шоколадні мафіни (міні-кекси)

Шоколадні мафіни (міні-кекси)

Шоколадні мафіни (міні-кекси)

Інгредієнти:

Яйце 1 шт

Цукор 1 склянка

Сметана 1 склянка

Розпушувач тіста 1 ч.л.

Борошно 1 склянка

ФПРМЕОЩК темний шоколад -100 гр (не менше 70% какао)

Вершкове масло 90 гр

Черешня 0,5 кг

Цукор 1 склянка

Лікер, горілка, бренді або самогон 1 ст.л.

Вершковий сир маскарпоне 200 гр

Цукрова пудра 50 гр

Рецепт приготування шоколадних мафінів:

Спершу потрібно одне яйце перемішати з цукром, і додати одну чашку сметани. Борошно просіяти з розпушувачем. Темний або гіркий шоколад розтопити на водяній бані. Налити шоколад в тісто і знову перемішати. Також потрібно розтопити і вершкове масло. Щоб тісто не згорнулося, чекаємо одну хвилину, вливаємо олію в тісто і відразу ж перемішуємо.

Виходить дуже красиво.

Тепер, коли тісто замішане, приступаємо до приготування начинки. Для початку потрібно звільнити черешню від кісточок (знадобиться гострий ножик). На дно сотейника наливаємо трохи води і розтоплюємо одну чашку цукру. Кидаємо ягоди в цю суміш.

У результаті виходить щось схоже на варення.

Вливаємо туди 50 мл. горілки, настояної на шипшині. Замість горілки можна додати будь-який інший міцний напій, наприклад, лікер або бренді. Все це потрібно добре прокип’ятити, щоб вийшла однорідна суміш.

Можна використовувати різні формочки, так само і одноразові. Кладемо на дно папір для випікання і виливаємо тісто.

Після того, як начинка готова, ми її проціджуємо через сито для того, щоб залишилися тільки варені ягоди черешні. Викладаємо у формочки з уже налитим туди тестом і заливаємо тестом зверху. Кладемо формочки в духовку, розігріту до 180 градусів.

Важливо стежити за тим, щоб випічка не підгорає і піднімалася рівномірно.

Коли кекси майже готові, акуратно відкриваємо духовку, і протикаємо тісто паличкою для перевірки на готовність. Якщо паличка чиста і суха можна витягати, але дуже акуратно, щоб тісто різко не осіло. Тепер можна приступити до прикраси шоколадних мафінів.

Можна використовувати крем з маскарпоне, який швидко робиться і виходить дуже смачний. Для цього нам знадобиться 50 грам цукрової пудри, 200 г вершкового масла, 200 грам вершкового сиру маскарпоне. Масло і маскарпоне потрібно потримати 1:00 при кімнатній температурі, щоб крем став м’яким.

Після викладаємо в окремий посуд і збиваємо міксером. Готується такий крем дуже швидко і головне не тане. Шоколадні мафіни можна прикрасити свіжою черешнею.

Смачного!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!