Шоколадна паста з карамелізованими яблуками

Шоколадна паста з карамелізованими яблуками

Шоколадна паста з карамелізованими яблуками

Необхідні для приготування продукти:

Карамелізовані яблука:

Вершкове масло – 70 грам;

Цукор – щіпка;

Щіпка червоного перцю чилі;

Яблука кислі (2 маленьких або одне велике);

Цукор — 3 столові ложки;

Темне какао – 40 грам;

Рослинна олія – 50 мілілітрів;

Червоний мелений перець чилі – ¼ чайної ложки;

Вершковий соус:

Сир пармезан – 100 грам;

Цукор – 2 столові ложки;

Вершки 33% жирності – 350 мілілітрів;

Молоко – 50 мілілітрів;

Червоний перець чилі – 1 щіпка.

Спосіб приготування страви:

Розчиніть у воді какао, додайте перець, сіль і цукор, перемішайте і поставте остуджувати.

Додайте рослинне масло, ретельно перемішайте, всипте просіяне борошно і замісіть м’якенька не прилипає тісто.

Загорніть в харчову плівку і поставте на півгодини в холодильник. Після цього тоненько розкачати тісто і наріжте на не товста смуги.

Доведіть до кипіння в каструлі воду, додайте 2 краплі олії, дрібку солі і варіть 5-10 хвилин шоколадну пасту. Відкиньте пасту на друшляк і заправте невеликим шматочком вершкового масла. Щоб приготувати соус, змішайте з вершками молоко в каструльці, підігрійте і зніміть з вогню.

Покладемо перець чилі, цукор і сир пармезан дрібними кубиками, добре перемішуємо.

Готуємо карамелізовані яблука. Для цього очистіть і наріжте часточками яблуко (яблука), потім збризніть соком лимона. У сковороді, яку попередньо розігріваємо, розтопіть вершкове масло і додайте часточки яблук, смажимо їх до потемніння.

Далі звичайний і ванільний цукор потрібно додати до страви і довести до карамелізації, помішуючи при цьому. В кінці приготування додайте чилі перець і приберіть з вогню. Перед тим, як подавати на стіл, полийте пасту вершковим соусом, а зверху кладуться карамелізовані яблука.

Смачного!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!