Щука в сметані на сковороді

Щука в сметані на сковороді

Щука в сметані на сковороді

Подробиці

Для любителів рибних страв надаємо відмінний рецепт приготування щуки в сметанному соусі. Крім щуки нам знадобляться прості інгредієнти, які завжди знайдуться у хорошої господині на кухні. Для того щоб щука не вийшло сухий, дотримуйтеся наших рекомендацій і у вас вийде гідне блюдо.

Необхідні інгредієнти:

  • свіжа щука — 2-3 кг;
  • сметана — 1,5 склянки;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт .;
  • лимон — 1 половина;
  • рослинне масло — для обсмажування;
  • спеції для риби — за смаком;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • сіль — за смаком.
  • Процес приготування:

    На початку приготування потрібно ретельно очистити тушку, зрізати голову і плавники, прибрати всі нутрощі. Зробіть надріз вздовж хребта і видаліть всі кістки. У вас повинно залишитися тільки щучье філе.

    Наріжте філе на порційні шматочки і збризніть лимонним соком. Присипте сіллю, меленим чорним перцем і спеціями для риби. Залиште філе промаринуватися, а поки підготуйте овочі.

    Ріпчасту цибулю очистіть, промийте і наріжте кільцями, також наріжте і лимон.

    Розігрійте сковороду з рослинним маслом на сильному вогні, викладіть шматочки щучьего філе і обсмажте до золотистої скоринки з боку шкіри.

    Переверніть шматочки на іншу сторону, а зверху викладіть часточки лимона і кільцями цибулю. Тепер заливаємо гарненько сметаною і накриваємо кришкою.

    Готуйте щуку протягом півгодини, після чого дайте рибку настоятися і викладіть на плоске блюдо. Прикрасьте зеленню і подавайте на стіл з відвареною картоплею шматочками.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!