Що таке анемія

Що таке анемія

Що таке анемія

— прискорене серцебиття;

— нудота і блювота;

— замерзання кінцівок і т.д.

Найбільш поширені анемії, пов’язані з дефіцитом заліза, але також зустрічаються анемії, пов’язані з хронічними захворюваннями, з дефіцитом вітаміну В12 і фолієвої кислоти, апластичні і гемолітичні анемії. Тому в медичній практиці існує наступна класифікація анемій:

Для діагностики даного стану необхідний лікарський огляд і загальний аналіз крові хворого.

Для боротьби та профілактики самої часто зустрічається — залізодефіцитної анемії необхідно налагодити правильне харчування, що включає вживання висококалорійних продуктів, різних видів м’яса та печінки, молока, вершків, яєць, кукурудзи та пшоняної каші.

Збагачують організм вітамінами групи В і аскорбінової кислотою: баклажани, білокачанна капуста, кабачки, дині, шипшина, обліпиха, журавлина та ін.

Практично у всіх випадках лікарі рекомендують вживання препарату заліза протягом тривалого часу. Причому для закріплення результату препарат не відміняють ще протягом кількох місяців після відновлення нормальної кількості еритроцитів.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!