Салат з помідорами, сиром і ковбасою

Салат з помідорами, сиром і ковбасою

Салат з помідорами, сиром і ковбасою

Чи не салат, а просто мрія! Мрія ледарки … Нічого не потрібно варити або смажити. Нарізав, змішав, заправив — і готово!

Правда, цей салат подається по-особливому і виглядає при цьому надзвичайно вишукано.

Інгредієнти:

  • Червоні стиглі томати — 4 штуки;
  • Зелена цибуля — 1 пучок;
  • Жовтий болгарський перець — 1 стручок;
  • Віденські ковбаски — 4 штуки;
  • Сир (переважно ароматна гауда) — 100 г;
  • Часник — 1 часточка;
  • Йогурт натуральний (не солодкий) — 150 г;
  • Майонез — 100 г;
  • Салатні листя — 5-6 штук;
  • Перець, сіль і цукор — по щіпці.
  • Приготування:

    Віденські ковбаски нарізаємо тонкими кружальцями і дрібно рубаємо зелена цибулька. Очищаємо від насіння перець, моєму його і ріжемо кубиками. Також нарізаємо і сир. Для заправки змішуємо йогурт з майонезом і додаємо до них сіль, подрібнений часник, цукор і чорний мелений перець. Далі починаємо займатися помідорами.

    Для початку їх вимиємо і обітріть чистою серветкою. Потім кладемо кожен помідорчик «попкою» вниз і розрізаємо його на вісім частин. Надрізи робимо не до кінця, залишаючи знизу цілої приблизно четверту частину помідора.

    В результаті ми отримаємо помідорні кошички у вигляді розкритого квітки.

    Виймаємо ложкою з кошиків зайвий сік і додаємо його до заправки. Підготовлені раніше інгредієнти змішуємо, заправляємо соусом і розкладаємо по кошиках. Подаємо салат, виклавши «квіти» на плоске широке блюдо, застелене кучерявим салатом.

    Прикрашаємо зеленню петрушки, кінзи або селери.

    Примітка:

    Для цього салату потрібно брати м’ясисті помідори, в яких багато щільної м’якоті, але мало соку. А йогурт можна замінити сметаною.

    Салат з ковбасою і помідорами

    Вельми незвичайний салат: щось середнє між традиційним олів’є і свіжим овочевим салатом. До речі, відмінне блюдо, наприклад, для новорічного столу, але і влітку від нього навряд чи хтось відмовиться.

    Інгредієнти:

    • Варена ковбаса — 150-200 г;
    • Великий стиглий помідор — 1 штука;
    • Свіжий огірок — 1 штука;
    • Яйця — 3 штуки;
  • Консервований зелений горошок — 1 баночка;
  • Майонез — для заправки;
  • Зелень — для прикраси;
  • Сіль — на ваш смак.
  • Приготування:

    Відварюємо для салату яйця, охолоджуємо їх і очищаємо від шкаралупи, моєму помідор, зелень і огірок. Далі приступаємо до нарізки: огірок і ковбасу нарізаємо тонкими брусочками, яйця і помідор — кубиками, зелень дрібно рубаємо. Потім змішуємо нарізану ковбасу, помідор, зелений горошок і огірок і заправляємо все це майонезом і сіллю. Подрібнені яйця укладаємо на дно салатник і зверху і кладемо заправлені майонезом інгредієнти.

    Подаємо салат, прикрасивши його сіточкою з майонезу і зеленню.

    Салат з рису, ковбаси і помідорів

    Досить ситний варіант салату з ковбаси з помідорами. Його можна приготувати практично з будь-якими ковбасними виробами, але найбільш смачним він виходить з копченою ковбасою або з шинкою.

    Інгредієнти:

    • Ковбаса — 200 г;
    • Рис (сухий) — 200 г;
    • Стиглі свіжі помідори свіжі — 1-2 штуки;
  • Свіжі огурци- 1-2 штуки;
  • Яйця 2 штуки;
  • Листовий салат і зелень — для оформлення.
  • Для соусу:

    • Сметана — 2 столових ложки;
    • Рослинна олія — ​​4 столові ложки;
    • Лимонний сік — 2 чайних ложки;
    • Перець і сіль — на ваш розсуд.

    Приготування:

    Для початку відваримо в підсоленій воді рис, зваримо круто яйця і вимиємо овочі. Ковбасу, яйця та овочі наріжемо дрібними кубиками або брусочками, змішаємо з рисом і заправимо соусом зі сметани, змішаної з рослинним маслом і лимонним соком. Подаємо салат, виклавши його на блюдо із зеленим листям і прикрасивши зверху зеленню і дольками овочів.

    Салат з копченою ковбасою і помідорами

    Ще один салат, в який кладеться сир. Потрібно зауважити, що сир і помідори взагалі відмінно поєднуються в будь-якій страві, от і для салату з ковбасою і помідорами сир не буде зайвим.

    Інгредієнти:

    • Помідори свіжі — 3 штуки;
    • Ковбаса напівкопчена — 250 г;
    • Сир (будь-який твердий) — 300 г;
  • Часник — 2 часточки;
  • Майонез — для заправки.
  • Приготування:

    Приготування цього салату — суцільне задоволення. Просто нарізаємо дрібними кубиками ковбасу і кружечками помідори. Сир подрібнюємо на будь тертці, а часник дрібно-дрібно рубаємо.

    Укладаємо салат шарами, змащуючи їх майонезом з додаванням часнику: ковбаса, помідори сир, і ще раз в тій же черговості. Відправляємо салат на пару годин холодильник, а перед подачею оформляємо скибочками помідорів.

    Салат з соусом «Теріякі»

    Якщо ви досі не готували соус «Теріякі», то саме час цього навчитися, тому що даний салат ми зробимо саме з цим соусом.

    Інгредієнти:

    • Капуста свіжа — чверть вилка;
    • Свіжі помідори — 5 штук;
    • Ковбаса напівкопчена — 100 г;
    • Цибуля ріпчаста — 1 головка;
    • Сир твердий — 200 г;
  • Зелень петрушки — 1 пучок;
  • Зелень кропу — 1 пучок.
  • Для соусу:

    • Оливкова олія — ​​2 столові ложки;
    • Соєвий соус — 1 столова ложка;
  • Часник — 1 головка (невелика);
  • Чорний мелений перець — половина чайної ложки;
  • Будь-які спеції для салату — на ваш смак.
  • Приготування:

    Так як соусу потрібно настоятися, то почнемо ми саме з нього. Наллємо в мисочку оливкового масла і додамо до нього дві чайних ложки спецій і чорний перець. Потім почистимо і подрібни часник, який теж викладемо в оливкове масло і все ретельно перемішати.

    Далі додаємо в заправку соєвий соус, ще раз перемішуємо і залишаємо настоюватися.

    Для салату шаткуємо капусту і перетираємо її з невеликою кількістю солі. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і теж мнем його руками. Змішуємо капусту з цибулею і додаємо до них нарізану соломкою ковбасу, подрібнений на тертці сир і порізані кубиками помідори.

    Викладаємо все в салатник, заправляємо соусом, а зверху щедро посипаємо нарубаної зеленню.

    Готуйте салати, насолоджуєтеся поєднанням смаків і приємного вам апетиту!

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!