Салат з куркою і грибами під вершковим соусом. Салат з слабосоленої …

Салат з куркою і грибами під вершковим соусом. Салат з слабосоленої ...

Салат з куркою і грибами під вершковим соусом. Салат з слабосоленої сьомги

Не за горами вже і Новий Рік 2013. Що приготувати на Новий рік — Це питання кожної господині, чим здивувати гостей, як прикрасити святковий стіл. Сайт як завжди прийде до вас на допомогу.

Головне, щоб свято пройшло гладко, потрібно продумати все заздалегідь.

Наступний рік — це рік Водяний змії, тому необхідно готувати ті страви, які любить змія. Добре, що Змія — дама майже всеїдна, але основні її ласощі — морепродукти і птиця. Тому основний упор слід робити на ці страви.

Сайт пропонує рецепт двох салатів на новорічне меню 2013.

Обидва салату виходять ніжними і смачними. А приготувати їх разом з Будинком рад буде дуже просто, адже салати супроводжуються покроковими фото.

Ці салати беруть участь у кулінарному конкурсі «Кращі салати 2012»

Салат з куркою і грибами під вершковим соусом

Інгредієнти.

Куряча грудка

100 мл жирних вершків

Рослинна олія для смаження

Сіль, спеції за смаком (орегано, суміш перців, запашний перець горошком, лавровий лист)

4 столові ложки майонезу

100 мл вершків жирністю не менше 20%

1 чайна ложка лимонного соку

Білий мелений перець і паприка

Рецепт приготування.

Курячу грудку вимити й обсушити паперовим рушником. Далі є два шляхи її приготування. Я гасила її в мультиварки, так вона виходить більш ніжною і соковитою. Для цього я поклала курячу грудку в каструлю мультиварки, посипала спеціями, залила водою і вершками, включила функцію «Гасіння».

У кого мультиварки немає, то готується м’ясо на цей салат наступним чином: курячу грудку нарізати на невеликі смужки, обсмажити на сковороді, влити в сковороду вершки і тушкувати під кришкою, врахуйте, що вершки кипіти не повинні.

Гриби помити, розрізати кожен гриб навпіл, а потім нарізати тонкими пластинками. Лук очистити і нарізати дрібними кубиками. в розігріту сковороду спочатку кладемо цибулю, обсмажуємо його пару хвилин, потім додаємо гриби, перемішуємо і смажимо до золотистого кольору. Потім гриби викладаємо на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

Яйця і сир тремо на дрібну тертку.

Готуємо соус: спочатку збиваємо вершки, потім додаємо майонез, лимонний сік і спеції, ще раз збиваємо.

Салат викладаємо шарами, кожен шар поливаємо вершковим соусом. Ми будемо робити салат порційно, використовуючи замість салатної формочки банку з-під консервів:

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!