Салат з кальмарами, грибами, плавленим сиром

Салат з кальмарами, грибами, плавленим сиром

Салат з кальмарами, грибами, плавленим сиром

Напевно, багато господинь знають рецепт салату з плавленим сирком, часником і майонезом. Мені він дуже подобається, але я жодного разу його не готувала. Не можу пояснити чому.

Якось він, по-моєму, не дуже актуальне на святах, адже існує безліч інших більш оригінальних, а для домашньої вечері теж якось не доводилося. Зате моя свекруха на всі можливі і неможливі свята готує цей салатик.

А тут я знайшла рецепт салату, який хочу вам сьогодні запропонувати. Тут використовується трохи інший сир, але все одно щось подібне. Ну, моєї свекрухи він сподобався не так сильно, вона просто абсолютно не розуміє смаку морепродуктів, а от її сестрі, яка теж дуже любить готує страви з дарами моря, цей салатик дуже навіть припав до душі.

Ось, сьогодні виношу цей рецепт на загальне обговорення.

Щоб приготувати салат з кальмарами, грибами, плавленим сиром, вам знадобиться:

кальмари 500 г

печериці 500 г

плавлений сир — 1 упаковка

часник 3 зубки

сметана 2 ст.л.

майонез 2 ст.л.

горіхи волоські 200 г

Як приготувати салат з кальмарами, грибами, плавленим сиром:

1. Отже, почнемо з того, що відваримо кальмарів. Для цього їх спочатку промиємо, очистимо від плівки і кладемо в уже киплячу воду. Варимо не довше за 3-4 хвилини після закипання. Потім викладаємо на тарілку і даємо можливість охолонути. Якщо потрібно, після відварювання ще раз чистимо.

Коли кальмари будуть готові, нарізаємо їх соломкою.

2. Печериці ретельно очищаємо і моєму. Ті, які маленькі, можна відварювати цілком, а якщо трапляються дуже великі, то краще розрізати на кілька частин. Кладемо гриби в каструлю і заливаємо водою так, щоб повністю покривала гриби. Доводимо до кипіння і на слабкому вогні варимо ще хвилин 10, поки ті не стануть м’якими. Потім відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва вода.

Коли гриби трохи охолонуть, дрібно нарізаємо.

3. Змішуємо в окремому посуді нарізані кальмари і гриби.

4. Очищаємо від лушпиння часник, миємо і дрібно нарізаємо.

5. Горіхи так само, як і часник, подрібнюємо.

6. Плавлений сир (раджу взяти «Віола») разом зі сметаною і майонезом розтираємо до отримання однорідної маси. Додаємо подрібнені горіхи і часник.

7. Приготовленим соусом заправляємо кальмарів з грибами. Гарненько заважаємо і готовий салат подаємо до столу.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!