Салат з буряка, чорносливу і курки

Салат з буряка, чорносливу і курки

Салат з буряка, чорносливу і курки

Ця страва є дуже смачним і при цьому легким і дієтичним. Чому? Зазвичай такі салати заправляються майонезом, який дає неабияку навантаження на шлунок людини. Однак якщо замінити майонез йогуртом або сметаною з прянощами, то смак не тільки не страждає, але і поліпшується стає тонким і ніжним.

Рецепт цього салату є ідеальним святковим варіантом для дівчат, які стежать за своєю фігурою. Для його приготування візьміть:

  • 1 варений буряк;
  • 100 г відвареного філе курки;
  • 3 чорносливу;
  • 1 зелене яблуко;
  • 3 ст. ложки біойогурті;
  • 30 г рубаних волоських горіхів;
  • прянощі і сіль за смаком;
  • Наріжте куряче філе невеликими шматочками, а буряк і яблуко тонкими смужками, або натріть їх на крупній тертці. Збризніть яблуко лимонним соком. Чорнослив дрібно наріжте. Приготуйте заправку для салату, додавши в йогурт сіль і прянощі. Змішайте його з чорносливом.

    Можете викласти салат шарами з курки, яблука і буряка, а можете просто перемішати їх в глибокій салатниці. Зверху полийте заправкою і посипте горіхами. Салат готовий!

    Користь салатів з буряка з чорносливом незаперечна: у них міститься маса вітамінів і мікроелементів. Зокрема, чорнослив знижує кислотність шлункового соку, посилює перистальтику кишечника, сприяє зменшенню набряклості завдяки високому вмісту клітковини і калію. У буряках містяться вітаміни А, В, С, РР, залізо, магній, кальцій, калій і йод.

    Вона сприяє виведенню солей важких металів з організму.

    Як відзначають багато жінок на інтернет-форумах, приготуванням салатів з буряка з чорносливом можна займатися хоч щодня його смак не набридає і не приїдається. А використовуючи новий рецепт цього цікавого страви кожен день, ви зможете зберегти різноманітність вашого раціону.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!