Салат з бринзою і томатами черрі

Салат з бринзою і томатами черрі

Салат з бринзою і томатами черрі

Приготувати цей салат легко і швидко: він недорогий за вартістю і корисний за змістом. Відмінне  легке блюдо  для  пізньої вечері.

(Готуємо без солі)

На одну порцію:

(Або 2 порції як додатковий гарнір)

2   аркуша червонолисті салату 1   помідор

5-6 -томатов черрі 1   огірок 80-100г бринзи 5-6   чорних оливок (без кісточок) 3   гілочки коріандру (або петрушки) 1-1,5 -їдальня ложки оливкової (або соняшникової) олії 1   столова ложка бальзамічного оцту 1   скибочку лимона (вичавити сік) 1   зубок часнику (тільки для  аромату).

Підготувати мисочку або вазочку для салату (діаметром 17 см, приблизно).

Листя салату, овочі та зелень вимити в мисці з водою. Вийняти з миски і ще раз, щоб уникнути попадання піску  вимити проточною водою. Струсити воду, викласти на тарілочку.

Викласти шматочок бринзи, оливки, лимон  поставити на робочий  кухонний стіл, щоб все було готово, без витрачання часу на відкривання баночок і холодильника.

Оливкова олія і оцет вилити в піалу, змішати (за допомогою вилки). Листя салату (обірвати 2-3 см низ листя, ця частина жорстка і несмачна)   не різати ножем, а вручну просто розірвати  поперек. Нижню частину листя порвати на шматочки,  скручуючи.

Викласти на дно вазочки.

Верхню частину  листя розірвати навпіл уздовж, і кожну частину  розірвати ще раз. Продовгуватими шматочками червоного листя «застелити»  вазочку по краях.

2 томата черрі розрізати навпіл, викласти в вазочку. Огірок розрізати вздовж і потім тонко порізати  поперек. Пол огірка викласти поверх томатів черрі.

Порізати зелень коріандру або петрушки. Половину її висипати  поверх огірків. Помідор розрізати навпіл, вирізати стрижень (хвостик), потім кожну половинку порізати дольками. Викласти по колу, ближче до країв вазочки.

Поруч з ними, ближче до центру викласти  половину, що залишилася нарізаного огірка. Посипати зеленню коріандру.

Заправку з олії та оцту вилити в салат круговими рухами .Сделать це треба до того, поки не викладена бринза, інакше бальзамічний оцет забарвить білий сир  в  «неїстівний» коричневий колір.  Потім порізати поперек оливки, на 3-4 частини, кільцями.  Шматочок бринзи порізати вздовж і впоперек, на шматочки (1- 1,5 см приблизно), викласти по центру вазочки.

Томати черрі порізати навпіл і викласти  поверх бринзи (і не обов’язково у формі квіточки,   а як зручно і як час дозволяє), по центру.   За смаком вони солодкі, за кольором яскраві, тобто розмістивши їх по центру, це означає  не тільки прикрасити, але і збалансувати смак салату.  Він «будується» шарами, без перемішування і ті 2 томата черрі, що опинилися внизу і поряд з салатним листям зроблять їх смачніше.

Лимонним соком полити, побризкати весь салат.

От і все, готово!

Перед подачею на стіл маленький трюк. Зубчик часнику, що не  обов’язково чистити, просто розрізати навпіл, і зрізом, часниковим соком намазати краю вазочки: підняти кучеряві червоні листочки і під ними провести зубком по краях. Аромати зелені, огірка, бринзи, томатів черрі будуть відчуватися сильніше, завдяки  «втручанню» часнику.

…Багато людей не люблять їсти часник. через його сильного запаху. Але запах часнику настільки покращує аромат  кожного   блюда в цілому, що  нюхати  його люблять всі!

(І обов’язково подайте до салату пару скибочок чорного хліба, тому заправка, на дні вазочки, виявиться такою  смачною, що її захочеться вимокати хлібом, до краплі).

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!