Салат з баклажанів з помідорами і бринзою

Салат з баклажанів з помідорами і бринзою

Салат з баклажанів з помідорами і бринзою

    баклажани 2 шт. салатні листя пучок помідори черрі або середні помідори жменю або 2 шт. бринза або фета 100 г оливкова олія 4 ст.л.

    лимонний сік 1 ст.л. часник 2 зубчики базилік або кінза за смаком сіль, перець за смаком

Смачного! /

Нарізати баклажан скибочками завтовшки до 1 см, посолити з обох сторін і залишити хвилин на двадцять. Серветкою видалити сіль і краплі, що виступили на поверхні баклажанів, збризнути їх рослинною олією і запікати в духовці при 200 градусах протягом 12-15 хвилин.

Додати подрібнену зелень і часник до оливкової олії, приправити сіллю і перцем, розмішати і полити маринадом скибочки баклажана, витягнуті з духовки. Прибрати в холодильник, щоб приготувати салат на наступний день, або дати злегка охолонути, якщо ти плануєш приготувати салат прямо зараз.

Викласти салатні листя на окремі тарілки або велике блюдо. Укласти зверху скибочки баклажанів (злив маринад в окрему миску), на них – крупно нарізані помідори і бринзу. Додати лимонний сік до залишків маринаду, злегка збити виделкою і рівномірно полити салат заправкою.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!