Салат літній — кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати …

Салат літній - кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати ...

Салат літній — кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати літній салат.

Всі ті страви, про які ми зазвичай говоримо «ситно, смачно і корисно» називаються літніми салатами. Свіжі літні салати бувають фруктовими та овочевими, і всі вони за своїм володіють легким смаком, приємним ароматом, і прекрасним післясмаком. Від річного салату дійсно неможливо відмовитися, особливо пізньою весною, коли на прилавках вже з’являються перші свіжі овочі, а у нашого організму вже починає відчуватися нестача вітамінів і мінералів.

Приготування літніх салатів завжди провокує нас над створенням кулінарних шедеврів, ми завжди намагаємося в них поєднувати непоєднуване, і завжди отримуємо чудовий результат, отримуючи все нові і нові смакові якості. Більш того, іноді достатньо поміняти рецептуру приготування заправки або соусу до одного і того ж салату, і отримати зовсім інший смак. Давайте ми з вами зараз ознайомимося з деякими рецептами приготування саме літніх салатів, тим більше що весна вже в самому розпалі і не за горами довгоочікуване літо, яке подарує нам незліченну кількість свіжих овочів і фруктів.

Рецепт 1. Салат річний

Необхідні інгредієнти:

— свіжі листочки — 0,5 пучка,

— сир Тофу – 150 г;

— свіжий ароматний кріп і петрушку – по 1 пучку,

— зелена цибулька – 50 г;

— насіння соняшнику – 2 ст.л .;

— оливкова маслечко – 4 ст.л .;

— бальзамічний оцет – 2 ст.л .;

— мариновані гриби – 200 г;

— молодий часник – парочку зубчиків і мелений чорний перець.

Спосіб приготування:

Промиваємо під холодною водою листя салату і перекладемо їх на пару хвилин в крижану воду. Потім швидко обсушимо в овощесушілке або рушником і крупно нарізаємо або порвемо руками на пластівці. Подрібнимо ножем всю приготовану зелень.

Листочки салату викладемо на широке і плоске блюдо. До подрібненої зелені додамо нарізані на 4 частини мариновані шапочки грибів. Якщо у вашій баночці заготовлені маленькі грибочки, тоді розрізати їх зовсім навіть необов’язково.

Свіжий часник перетираємо на тертці і теж додаємо до зелені з грибочками. Перемішуємо всі 3 інгредієнта і викладемо на листя салату в тарілці.

Зараз приготуємо сік. Беремо віночок і глибоку скляну мисочку. Вливаємо туди оливкова олія, бальзамічний оцет і мелений чорний перець. Інтенсивно збиваємо вінчиком приблизно 5 хвилин.

Змочуємо під краном лезо ножа і нарізаємо кубиками сир Тофу. Викладемо його зверху на салат і поливаємо соусом. Зверху посипаємо насінням соняшника і подаємо своїм гостям приготований своїми руками річний салат з сиром Тофу.

Рецепт 2. Літній салат з апельсином

Цей салат для тих, хто любить смачно поїсти, але сильно піклується про свою фігуру.

Необхідні інгредієнти:

— білокачанна капуста – 250-300 г;

— великий апельсин,

— морквина і жменю журавлини;

— пучок зелені кропу і петрушки, сіль і масло виноградних кісточок.

Спосіб приготування:

Отже, беремо шатківницю, закочує рукави і натираємо капусту і моркву тоненькими смужками. Викладемо в миску. Беремо апельсин, відокремлюємо білу частину від м’якоті і нарізаємо хаотичними шматками прямо в салат, щоб не втратити сік. У соку апельсина багато вітамінів, так що кожна крапля в ціні. Ну і нарешті, измельчим зелень і додаємо в миску до салату.

Перемішуємо плоскою лопаткою знизу вгору і прибираємо салатик на півгодинки в холодне місце.

Потім викладемо його в красивий салатник, прикрасимо журавлиною і поливаємо маслом з кісточок винограду. Якщо ви випадково не знайдете масло з кісточок винограду, то можете сміливо його замінити оливковою.

Рецепт 3. Літній салат з яблуками

Необхідні інгредієнти:

— курага – 16 шт .;

— яблука – 2 плоду;

— виноград або чорниця – 200 г;

— персики або Нектаринка – 2 шт .;

— апельсин – 1 шт .;

— мед травневий натуральний – 1 ст.л .;

— кунжутне насіння – 4 ч.л .;

— яєчні білки – 3 шт .;

— цукрова пудра – 100 г;

— вершкове масло – 60 г;

— мука – 100 м

Спосіб приготування:

Приготуємо оригінальні кошики. Збиваємо вінчиком охолоджені яєчні білки і повільно вводимо цукрову пудру. Потім всипаємо борошно і продовжимо збивати до однорідної маси.

Наприкінці доливаємо трошки розтопленого масла, накриємо тісто плівкою і витримаємо його 30 хвилин.

На деку вистєлім пергаментний кулінарний папір і столовою ложкою викладемо тісто. Дотримуємося відстань між коржиками. Потім кожну «ляпку» тесту столовою ложкою або широким ножем розмазує, намагаючись відсунути тісто від центру до країв у вигляді пелюсток. Розігріємо жарову шафу до 180 градусів і відправимо на 5-8 хвилин наші красиві коржики для рум’янцю. Відразу в гарячому вигляді, не даючи їм охолонути, формуємо м’яке тісто у вигляді красивої кошички. Можна підібрати яку або формочку і з її допомогою зробити в центрі коржика поглиблення.

Коли тісто охолоне воно залишиться в такому вигляді.

Зараз готуємо салатик. Спочатку нарізаємо кубиками яблуко. Дрібно нарізаємо стебла селери і курагу. На скибочки нарізаємо нектарини і ківі, а на сухій сковорідці обсмажуємо насіння кунжуту.

Зараз в наші підготовлені кошички викладемо фрукти, селеру і овочі. Зверху збризкаємо їх соком апельсина і підливаємо травневим медом і посипаємо підсмаженими насінням кунжуту.

Рецепт 4. Літній салат з грушами

Необхідні інгредієнти:

— яблука – 400 г;

— груші – 400 г;

— лимон і апельсин – по штуці;

— щіпка кориці;

— лимончелло – 4 ст.л .;

— полуниця або малина – 100 м

Спосіб приготування:

Спочатку ми приготуємо для цього салату унікально смачну заправку. Беремо цедру лимона і апельсина і натираємо їх на тертці. Вливаємо лимончелло і додаємо трохи меленої кориці.

Сюди ж вичавлюємо сік з половинки апельсина і половинки лимона.

Зараз очистимо груші та яблука й наріжемо їх кубиками. Потім з’єднаємо кубики із заправкою, додаємо ягоди і можна ще додати кубики жовтої солодкої дині (якщо така у вас знайдеться). Ми повинні розуміти, що солодка жовта дозріває пізнім літом, тому майте на увазі, що салат виходить смачним і без дині, тому її ми не включили в перелік необхідних інгредієнтів. Даємо салатик настоятися 20 хвилин, після чого перекладемо його по пилою. Зверху можна викласти кубики бісквіта і подати до столу.

За ці 20 хвилин салатик виділить т смачний сік, яким зверху можете полити бісквітні кубики, що додасть їм смачний ванільний аромат.

Літній салат – секрети і корисні поради від кращих кулінарів

— Якщо ви будете готувати для себе салатик з фруктів, то обов’язково дайте йому деякий час настояти. Потім при бажанні можна злити виділений фруктами сік, перелити його в каструльку і уварити до загустіння.

— Особливий аромат фруктовому річному салату додасть свіжа м’ята. Додавати її до салату потрібно тільки перед тим, як ви будете відставляти для настоянки.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!