Рулет курячий з курагою і чорносливом

Рулет курячий з курагою і чорносливом

Рулет курячий з курагою і чорносливом

Вже дуже часто останнім часом ми стали готувати смажену курку. Начебто і смачно але набридати вже стала. Ось і знайшла давно забутий мною рецепт курячого рулету з курагою і чорносливом.

Вже дуже часто останнім часом ми стали готувати смажену курку. Начебто і смачно але набридати вже стала. Ось і знайшла давно забутий мною рецепт курячого рулету з курагою і чорносливом.

Можна звичайно і без кураги але, вона надає страві не тільки якусь солодкість, але і якусь особливу соковитість.

Готувала, я колись це блюдо часто, воно мені дуже подобалося. Але воно не всім припаде до смаку. Якщо вам не подобається змішання смаків фруктів і м’яса, то воно буде вам зовсім не цікаво.

Підготовка.

Щоб підготуватися до приготування курячого рулету з чорносливом та курагою вам знадобляться такі продукти: вершкове масло, 3-4 курячих грудки (філе), сіль, перець, часник, рослинне масло, курага і чорнослив (по 6 шт на кожен окорочек).

Приготування.

На самому початку відбийте філе, намагаючись домогтися максимального її стоншення. Для цього загорніть його в харчову плівку, а якщо її немає, то хоча б загорніть в звичайний пакет целофану. Відбивайте філе до тих пір, поки не досягнете, товщини в 1 см.

Якщо ви візьмете стегенця, то очистіть їх від шкірки, видаліть кісточку і розріжте уздовж.

Роздушіть часник, або дрібно його подрібніть ножем. Додайте до часнику кухонну сіль і все добре перемішайте. Натріть солоної сумішшю часнику відбите філе.

Рекомендую також трохи поперчити філе.

Вимийте курагу і чорнослив і викладіть на філе. Смак кураги добре поєднується з куркою і часником, так як вона не така солодка, як чорнослив або фініки. Починайте згортати куряче філе в рулет.

Щоб рулетики не розкривалися, закріпіть кінці філе за допомогою зубочисток або закріпіть кулінарними нитками. Ще раз поперчіть, і обмажте м’ясо зверху вершковим маслом.

Будемо смажити на сковороді?

Ставте на конфорку печі сковороду і приступайте до розтоплення в ній вершкового або ж соняшникової олії. Включайте вогонь сильніше і на розігріту олію викладайте приготовані курячі рулети. Обсмажуйте рулети до утворення красивою золотистої скоринки.

Потім знижуйте полум’я вогню і доводите до готовності рулет курячий з курагою і чорносливом.

Якщо раптом після розрізання рулету на окремі скибочки, з’ясується, що він не присмажився, не біда — обсмажте кожну скибочку окремо. Але вже в новому рослинному маслі, оскільки, якщо ви зробите інакше, то заб’єте смак курячої грудки солодкістю кураги, що потрапила в масло.

Або будемо пекти в духовці?

Якщо ви вирішили приготувати їх в духовці, то після того, як філе було закріплено нитками, кожен рулетик загорніть в харчову фольгу, викладіть їх на деко і поставте в розігріту духовку на 40 хвилин на невеликий вогонь. У випадку якщо ви готуєте курячий рулет з чорносливом та курагою з стегенець і не будете загортати їх у фольгу, то тоді не знімайте і шкірку з них.

Викладіть рулетики на тарілку, охолодіть кілька хвилин, приберіть зубочистки, наріжте на скибочки порційного розміру, красиво полийте майонезом.

Кращим гарніром до рулетиками буде рис. І, звичайно ж, приємного вам апетиту!

Кароліна, спеціально для www.kak-sdelat.su

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!