Рецепти зі свининою

Рецепти зі свининою

Рецепти зі свининою

Свинина — цю благородну найменування свині.

Якщо яловичина — це корова, то свинина — це свиня. Точніше, те, що колись було свинею, а нині стало свіжим м’ясом. Зі свининою все простіше: це м’ясо ділиться всього на два сорти.

Перший сорт, кращий, включає в себе спинну, лопаточную, поперекову, грудну і тазостегнову частини свинини. Свинина другого сорту — це шийка, голяшка і передпліччя свинячої туші (до речі, страви з реберець залишаються одним із найбільш ласих страв на святковому столі росіян, тим більше що приготування реберець не надто складне, а приготування рульки — один з найпопулярніших запитів).

Якщо говорити про страви зі свинини. чи як говорять в Україну, блюда з свініні, то свинина в якості продукту харчування заборонена законами Іудаїзму і Іслама. Але, між іншим, колись і християнам було заборонено споживати свинину — у Старому Завіті мався для цього спеціальний закон про існування так званих «чисті» і «нечистих» тварин. Однак появу Нового Завіту скасував діючий закон, і християнам було дозволено їсти свинину.

Жадина — це все-таки не яловичина, а свинина.

— Як смачно приготувати свинину? — Звичайно, підсмажити її!

З свинини видобувається найцінніший для представників деяких національностей продукт — сало. Крім того, улюблене багатьма людьми страва під назвою холодець також неможливо без свинини. Точніше, без деяких частин свинячої тушки. Англійці і американці знаходять у свинині найбільш улюблений і часто використовуваний в їхніх кухнях продукт — бекон. А німці особливо виділяють окіст — як саму бажану частину свинини в цілому.

Взагалі приготування свинини розрізняється залежно від національної приналежності кухаря.

Запечений цілком молодий порося не більше трьох місяців від народження — традиційне святкове блюдо грузинської кухні. А в Росії, Молдавії, Україні свинина часто стає бужениною (буженина — цей запечена свинина). На сайті легко знайти страви зі свинини з фото.

Завдяки своїм смаковим якостям і більш ніжною структурі свинина в багатьох країнах коштує набагато дорожче яловичини. І всі страви зі свинини, всі рецепти до них вважаються делікатесом. А шашлик зі свинини своїм незвичайним ароматом не зрівняється з традиційним шашликом з баранини (приготування шашлику зі свинини стало класикою). Однак у вигляді фаршу свинина стає повноцінним продуктом тільки в парі з яловичиною — це до питання, що можна приготувати з свинини, крім шашлику або рагу.

Як приготувати шашлик зі свинини: хоча м’ясо і без того ніжне, його все одно слід замаринувати або в оцті, або в червоному вині з додаванням всіляких спецій і чорного перцю.

Переглянувши рецепти в даному розділі, можна дізнатися, що приготувати з свинини до святкового столу, як приготувати свинячі реберця, наприклад, або як приготувати рульку, як приготувати ніжки. А страви зі свинини, рецепти фото до них допоможуть швидко розібратися в процесі.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!