Рецепти з вишнею: пиріг, вареники, торт п’яна вишня, компот …

Рецепти з вишнею: пиріг, вареники, торт п'яна вишня, компот ...

Рецепти з вишнею: пиріг, вареники, торт п’яна вишня, компот на зиму, домашнє вино.

Рецепт: Пиріг з вишнею.

Для приготування цього пирога вам потрібні будуть наступні продукти: дві склянки вишні, три яйця, склянка цукру, сто двадцять грамів сметани, чотири столові ложки вершкового масла, дві чайних ложки розпушувача, дві склянки борошна, ванілін, цукрова пудра, олія, панірувальні сухарі (або манка). Готуємо цей пиріг так — збиваємо міксером цукор з яйцями і ваніліном. Додаємо до суміші сметану і холодне топлене вершкове масло. Акуратно додаємо борошно з розпушувачем і ретельно все перемішуємо, так повинно вийти густе, але ллється тісто.

Тепер промиваємо і обсушуємо вишню, видаляємо з неї кісточки і кладемо в миску, куди висипаємо дві столові ложки борошна. Потрібно потрясти миску так, щоб кожна з Вишеньок виявилася покритою борошном.

Змащуємо форму рослинним маслом і присипаємо панірувальними сухарями або манкою, викладаємо туди рівномірно тісто, а в тісто густо вдавлюємо вишню. Пиріг ставимо в заздалегідь розігріту до двохсот градусів духовку і випікаємо до повної готовності. Ще гарячим можете посипати пиріг цукровою пудрою.

Рецепт: Вареники з вишнею.

Ця страва складається з двох процесів — приготування самих вареників та їх варіння.

Почнемо з того, що вам знадобиться для їх приготування. Три яєчні білки, півсклянки води, півсклянки молока, пів чайної ложки солі, 5-6 склянок борошна. Для начинки беріть вісімсот грамів вишні, півсклянки цукру і дві-три столові ложки манної крупи. Починаємо готувати самі вареники — білки змішуємо з водою, молоком, сіллю, ретельно розмішуємо. Поступово додамо в цю масу борошно, замішуємо круте тісто, накриваємо його серветкою і залишаємо на півгодини (так тісто стане більш еластичним).

Тепер готуємо начинку — моєму свіжу або розморожену вишню відокремлюємо її від кісточок, пересипати цукром і манкою (манка запобігає повне витікання соку з ягоди, а це може призвести до розклеювання вареників) і залишаємо хвилин на сорок. Після цього зливаємо сік і начиняє цією начинкою вареники. Вирізаємо частину тесту, розгортаємо його в тонкий млинець і нарізаємо склянкою кружальця невеликого розміру.

На середину кожного кружечка кладемо начинку і акуратно защипуємо краї вареника. Потім беремо іншу частину тіста і проробляємо з нею те ж саме. Тепер можете приступити до варіння вареників — кидаємо їх в киплячу і підсолену воду, а після того, як вони спливуть, потрібно їх спробувати.

Якщо готові, то діставайте їх шумівкою і відразу подавайте на стіл. При подачі можете полити їх сметаною або покласти на них шматочок вершкового масла.

Рецепт: Торт «П’яна вишня».

Назва цього рецепта досить незвичайне, головним чином це завдяки входить до його складу коньяку, який ви, до речі, можете замінити на бренді або інший схожий алкогольний напій. Ми думаємо, що торт вийде чудовим в будь-якому випадку, незалежно від того, який алкоголь входить до його складу.

Для цього вам знадобляться три склянки борошна, дві склянки сметани, склянку цукру + сім столових ложок (для глазурі), три яйця, пів чайної ложки соди, дві чайних ложки какао + 2 столових ложки для глазурі, дві склянки вишні, півсклянки коньяку, двісті грамів вершкового масла, півбанки згущеного молока, три столові ложки молока для глазурі, п’ятдесят грамів слив. Готуємо торт так — заливаємо вишні коньяком і даємо настоятися протягом двох днів. Перемішуємо сметану з цукром, содою, какао, яйцями і борошном, замішуємо тісто. Кладемо тісто у форму, змащену олією, і ставимо в розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку. Випікаємо приблизно хвилин п’ятдесят.

Зрізаємо верхню частину коржа, відкладаємо її, а з нижньої дістаємо ложкою м’якоть, так щоб стінки і дно залишилися неушкодженими товщиною в сантиметр-півтора. Відкидаємо вишню на сито. Починаємо готувати крем — перемішуємо розм’якшене вершкове масло і згущене молоко, додамо коньяк з-під вишні, збиваємо все міксером, змішуємо крем з м’якоттю (подрібненої) і наповнюємо цією масою нижній корж, а зверху накриваємо його зрізаною верхівкою, гарненько притиснувши.

Робимо глазур — змішуємо какао з цукром, додаємо молоко, ставимо на вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Знімаємо з плити і додаємо вершкове масло, перемішуємо, покриваємо торт глазур’ю і можете прикрасити на свій розсуд.

Рецепт: Компот з вишні на зиму.

Взимку як ніколи хочеться припливу свіжих вітамінів, можливо саме тому, що його не може бути в цю пору року. Адже взимку нічого не росте. Ось тут-то і прийдуть вам на допомогу компоти, які ви закатали влітку, коли у вітамінах не було особливої ​​потреби.

Особливо гарний компот з вишні, він має характерну кислинку, чудовий аромат і запах літа, що допоможе вам пройти через всі холоду і дочекатися яскравого і теплого літнього сонця.

Для приготування компоту з вишні вам знадобиться власне вишня, цукор (з розрахунку триста грамів цукру на трилітрову банку) і вода. Починаємо готувати, перебираємо і промиваємо вишню, ретельно промиваємо і стерилізуємо банки. В остиглі банки розкладаємо вишню, заливаємо її окропом. прикриваємо кришкою і даємо постояти хвилин десять-п’ятнадцять.

Потім зливаємо рідину в емальований посуд, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Тепер знову заливаємо банку з кришкою і тут же закочує. Банку поставити під теплу ковдру, поки не охолоне.

Рецепт: Домашнє вино з вишні.

Для його приготування беремо один літр горілки, один кілограм вишні, один кілограм цукру і двісті мілілітрів води.

Готуємо наступним чином — вишню перебираємо, очищаємо від сміття і по можливості від кісточок, промиваємо, додаємо до неї воду і цукор і кип’ятимо. Потім даємо охолонути, заправляємо горілкою, закриваємо кришкою і прибираємо в темне місце, діставати при цьому не раніше. ніж через місяць. Тільки не забувайте періодично діставати її і струшувати вміст. Через місяць чи пізніше дістати, процідити і розлити по пляшках.

Таким же чином ви можете зробити наливку. використовуючи інші фрукти, наприклад, сливи, чорноплідної горобини, червоної або чорної смородини.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!