Рецепт шарлотки з яблуками в мультиварці

Рецепт шарлотки з яблуками в мультиварці

Рецепт шарлотки з яблуками в мультиварці

Ось-ось нагрянуть гості, а вам нема чого подати на стіл? Сидите на дієті, але дуже хочеться чогось солодкого? Або просто захотілося побалувати сім’ю смачною домашньою випічкою? Ідеальний варіант — шарлотка, ніжний, смачний і низькокалорійний яблучний пиріг.

Приготування шарлотки в мультиварці — процес дуже швидкий і простий, не вимагає від вас ніяких особливих кулінарних навичок. Її можна зробити в будь моделі — цей може бути і Панасонік, та Редмонд або Філіпс та Поларіс.

Для приготування шарлотки в мультиварки нам знадобляться такі інгредієнти:

  •  Яблука (400 грам / 4 Березня шт.);
  • Борошно (2 ст.);
  • Цукор (1 ст.);
  • Яйця (5 шт.);
  • Кориця;
  • Сода (пів чайної ложки);
  • Вершкове масло (для обмазки форми).
  • Мультиварка: Філіпс, Панасонік, Редмонд та інші.

    Процес приготування рецепту

    Розбивши яйця і змішавши з цукром, ретельно збиваємо їх до повного зникнення крупинок цукру, поки не вийде пишна висока піна — чим вище вона буде, тим ніжніше вийде шарлотка.

    Борошно необхідно змішати із содою — необхідно бути дуже уважним, якщо засипати соду пізніше, в готову суміш, тісто не підніметься, і ми ризикуємо отримати убогий плоский млинець замість обіцяної пишною повітряної шарлотки. Додавши борошно і ще раз все перемішавши, накрийте миску з сумішшю рушником і займіться яблуками.

    Не варто брати занадто багато яблук в шарлотку — вони випустять сік, тісто розм’якне і стане розсипчастим. Розрізавши їх на плоскі тонкі часточки, видаляємо кісточки і сім’ядолі (шкірку можна не знімати). Густо посипаємо яблука меленою корицею — завдяки їй в процесі запікання вони вийдуть куди більш насиченими за смаком і неймовірно ароматними.

    Крім яблук, у шарлотку також можна додавати курагу, родзинки, горіхи і сухофруктиНе бійтеся експериментувати, змішуючи різні продукти один з одним, бо вони тільки відтінятимуть смак яблук.

    Перед тим як залити форму тестом, необхідно повністю промазати дно і стінки вершковим маслом, інакше тісто може прилипнути. Викладаємо дно форми яблучними часточками (можна навіть скласти який-небудь візерунок), зверху заливаємо невеликою кількістю суміші, потім знову додаємо трохи яблук і продовжуємо чергувати їх із сумішшю, слідкуючи, аби часточки були розподілені рівномірно і не примикали дуже щільно до стінок мультиварки, а не те пригорять.

    Встановлюємо на мультиварці програму «Випічка» і ставимо таймер рівно на 60 хвилин. Після закінчення цього терміну (мультиварка Panasonic оповіщає про кінець роботи гучним сигналом) акуратно витягаємо форму — будьте обережні, вона гаряча — і, перевернувши її, викладаємо отриману шарлотку на блюдо.

    Витончене ласощі до чаю готове, приємного апетиту!

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!