Приготування заварного крему

Приготування заварного крему

Приготування заварного крему

Заварний крем дуже популярний і у господинь, і у кулінарів, так як рецепт дуже простий у приготуванні, не вимагає великих витрат, і надзвичайно смачний. Заварний крем можна використовувати для прикраси тортів, як начинку для трубочок і еклерів, і для склеювання шарів. Приготування заварного крему має бути безпосередньо перед застосуванням, так як крем швидко псуватися.

Для виходу кілограма крему вам знадобитися:

• Вершкове масло (25гр)

• Борошно просіяна (100гр.)

• Свіже жирне молоко (3 склянки)

• Ваніль

• Цукор (1.5стакана)

• Яйця (5шт)

Це основний класичний рецепт. Акуратно відокремте жовток і розітріть його з цукром. У цю масу щіпку ванілі, тільки не перестарайтеся, можна трохи кориці, і борошно.

Ваше молоко повинно закипіти, яєчну суміш додаєте в молоко, попередньо пригасити вогонь, і варіть при постійному помішуванні, не менше 10 хвилин. Самим останнім в крем додається масло. Найбільш вдало виходить крем, якщо його швидко охолодити.

Для цього підготуйте каструлю з холодною водою, і поставте в неї ємність з вашим кремом, якнайшвидшому охолодженню допоможе безперервне помішування.

Приготування заварного крему можливо в мікрохвильовій печі, для цього не уварівая крем, поміщають його в піч, на 6 хвилин, але кожну хвилину потрібно діставати і помішувати.

Якщо ви стежите за дієтою і не можете дозволити собі такий крем, тоді є варіант приготувати його на воді, крем буде не менш смачним, але не таким жирним. Пам’ятайте, що кулінарією займаються тільки люди наділені фантазією і романтикою, тому класичний рецепт крему закінчений, але існують і інші не менш цікаві варіанти приготування.

Заварний крем з манною крупою

Для цього рецепта, просто замініть борошно манкою. Надайте крему родзинку, додайте трохи лимонного соку.

Крем з вершками

Дуже ніжний і повітряний рецепт, підходить для особливих випадків. Його можна використовувати як крем для виробів або як окремий повітряний десерт. Збийте яйця, цукор і вершки, і потім цю суміш додайте в молоко.

Якщо додаєте окремо в креманках, не забудьте полити джемом або прикрасити горішками.

Крем без яєць

Для деяких людей яйця знаходяться під забороною за станом здоров’я, тому пропонований рецепт обходиться без яєць.

Приготування заварного крему: візьміть половину підготовленого молока і закип’ятіть з цукром, покладіть туди ваніль, борошно, додайте решту молока, остудіть, покладіть масло і збийте міксером.

Сподіваємося, що наш рецепт приготування заварного крему буде вам до смаку. Бажаємо приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!