Помідори консервовані: рецепт

Помідори консервовані: рецепт

Помідори консервовані: рецепт

Для кожної трилітрової банки потрібно взяти оцту 9% -30 мл .; сіль 60 гр .; 50 гр. цукру.

Помідори укладаються в стерилізовані банки туди ж лягати перець, солодкий, нарізану кільцями, петрушка дрібно нарізана, кріп, селера, якщо є бажання, то додати можна трохи гіркого перцю і часнику.

Весь вміст банки заповнюється окропом і залишається постояти хвилин 15. Потім вода зливається в підготовлений посуд, сюди додається сіль і цукор. Все це потрібно закип’ятити і ще раз томати залити, а перед цим влити в банку оцет 30 мл.

Потім банку закатати, поставити перевернувши кришкою вниз, укутати і дати повністю охолонути.

Зелені помідорои. консервовані з начинкою

Помідори потрібно помити, обсушити і кожен помідор розрізати уздовж посередині майже до краю. Зелених помідор знадобиться 3 кг.

Для начинки потрібно буде використовувати:

  1. головку часнику;
  2. гіркий перець червоний 2 шт .;
  • хрін, невеликий, 2 шт .;
  • болгарський перець солодкий 6 шт.
  • Всі компоненти начинки потрібно прогнати через м’ясорубку. Після, кожен помідор фарширується начинкою, розмір якої становить півтори чайної ложки.

    Маринад: 100 г солі, 250 гр. цукру, 200 мл. оцту і води 4 л.

    Підготовлені помідори з начинкою укладаються в літрові банки, заливаються холодним маринадом і приблизно 20 хвилин стерилізуються. Після чого закочуються кришками, ховаються і ставляться до повного охолодження. На виході за цим рецептом виходить 4 банки.

    Читайте також: Рецепти засолювання огірків, як засолити огірки?

    Консервовані помідори без стерилізації

    Для однієї дволітровою банки знадобиться: помідор — 2 кг, великий часник — 1 шт. оцтова есенція 5 мл.

    Компоненти для розсолу: води-літр; сіль 60 гр. 150 гр. цукру; чорний перець горошком — 7 шт .; гвоздика — 7 шт .; 2 шт. аркуша смородинового; парасольку кропу — 2 шт.

    Процес приготування

    Помідори вимити і обережно зрізати плодоніжки. намагатися не пошкодити шкірку, щоб надалі при заливці гарячого маринаду томати НЕ полопалися. Але не буде великою бідою якщо це все ж станеться, естетичний вигляд трохи зіпсував, але смак буде краще, так як помідори більше просочаться розсолом.

    Потім в кожен помідор вкласти по зубцю часнику і наповнити банки вже підготовленими томатами. Вміст банок заливається крутим окропом і на 10 хв. оставляется.

    Тим часом можна підготувати маринад. У глибоку миску або каструлю наливається літр води, додається сіль, цукор і спеції, все кип’ятиться приблизно 10 хв. Можна обійтися і без спецій, консервовані помідори все одно вийдуть дуже смачними. Єдине це те, що присутність гвоздики тут обов’язково вона додасть помідорам солодкий смак.

    Злити з банки воду і залити вже маринадом, він повинен бути гарячим, потім в банку додати 5 мл. есенції оцту і закатати томати стерилізованими кришками. Потім банки перевернути і можна ще додатково укутати ковдрою, щоб вони охолоджувались поступово. Стерилізувати додатково помідори, закриті таким методом, не потрібно.

    За цим рецептом помідори вдаються солодкими і смачними, а розсіл придатний для пиття, бо має дивовижний смак.

    Ще один момент, якщо брати трилітрові банки, то рецептура трохи поміняється: на півтора літри води потрібно буде солі 90 гр. і 225 гр. цукру, а на літрові банки знадобиться води 400 мл. 30 гр. солі і 75 гр. цукру.

    Читайте також: Засолка кавунів

    Рецепт консервації помідор: «пальчики оближеш»

    Для приготування знадобиться: помідори стиглі-3 кг, невеликі цибулини-2 шт. 1 пучок петрушки, часник-1 шт. і 50 гр. масла рослинного.

    Заливка: оцет 9% -50 мл. літр води, цукор-75 гр. сіль дрібна-30 гр. лист лавровий, перець горошком 6-7 шт. запашний перець 5 шт.

    Цей рецепт припускає консервування як цілих помідор, так і порізаних на шматочки. Бажано щоб томати були твердими, невеликих розмірів і непереспелие. На помідори стандартно береться на літр води 30-60 гр. солі, при помідорах дуже маленького розміру, порції солі і цукру трохи збільшуються, на ту ж кількість води.

    Процес приготування

    На дно стерилізованої банки викладаються: цілі зубчики часнику, подрібнена зелень петрушки, і розігріте масло соняшникове, з розрахунку на літрову банку 20 мл. Помідори проколоти, за допомогою зубочистки, на плодоніжки, щоб томати НЕ полопалися при заливці і добре наситилися маринадом. Помідори викладаються на зелень, великі можна розрізати навпіл.

    Зверху на томати викладається цибулю, попередньо порізаний кільцями.

    Заливку закип’ятити, оцет додати після того, як маринад зніметься з вогню. Отриманим, гарячим маринадом помідори залити.

    На трилітрову банку піде 1,5 літра заливки, двухлітровую- 1 літр, однолітровим-0,5 літра.

    Стерилізуються заповнені банки 15 хвилин, потім закочуються кришками і загортають.

    Читайте також: Замороження ягід і фруктів

    Консервування помідор з часником і томатним соком у власному соку

    Для заготівлі таких томатів на зиму, знадобиться: дрібних помідор-3 кг і великих-2 кг, цукор-50г, 60 г солі, ці порції розраховані на трилітрову банку. З приправи підійде часник, кориця і запашний перець.

    Процес приготування

    Консервовані помідори, приготовані за різними рецептами, виходять смачні й ароматні. Тепер можна сміливо сказати, що можна і зиму зустрічати.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!