Покроковий рецепт приготування вареників із сиром:

Покроковий рецепт приготування вареників із сиром:

Покроковий рецепт приготування вареників із сиром:

Спочатку готуємо тісто. У миску міксера насипаємо 500 грамів борошна. В окрему миску розбиваємо одне яйце і додаємо одну чайну ложку солі і 200 мілілітрів води, і добре перемішуємо.

На малій швидкості, протягом 7-8 хвилин, замішуємо круте тісто, поступово вливаючи рідину в борошно.

Виймаємо тісто з миски міксера і домішуємо його вручну, надаючи йому форму кулі. Тісто можна замісити повністю вручну, але це досить трудомістка робота. Готове тісто накриваємо мискою і залишаємо на 20 хвилин для вистоювання.

Готуємо начинку. У миску кладемо 700 грамів сиру. додаємо 2 яйця, одну чайну ложку без верху солі, 100 грамів цукру, 100 грамів родзинок і 150 грамів сметани. Ретельно перемішуємо.

Тісто розгортаємо в пласт, товщиною не більше 1 міліметра. Круглої виїмкою, діаметром 10 сантиметрів, вирізаємо гуртки. На середину кожного кружка кладемо чайну ложку начинки, краї ретельно защипуємо.

Можна додатково придавити защипати краї виделкою.

Підготовлені вареники складаємо на дерев’яну дошку, рясно посипану борошном.

У каструлі доводимо до кипіння 3 літри води, додаємо 3 чайні ложки солі, і порціями, не більше 20 штук одночасно, відварюємо вареники протягом приблизно 8 хвилин. З цієї кількості тіста і начинки виходить 60 – 70 вареників.

Перевіряємо шумівкою, що вареники не прилипли до дна. Готові вареники викладаємо на блюдо і кожен шар поливаємо розтопленим вершковим маслом, щоб вареники не склеєні. Подаємо вареники з сиром гарячими зі сметаною або холодними з ягідним сиропом.

Натхнення, Вам, удачі і приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!