Покроковий рецепт приготування Баклажаннаяікра:

Покроковий рецепт приготування Баклажаннаяікра:

Покроковий рецепт приготування Баклажаннаяікра:

Одну цибулину чистимо, миємо й нарізаємо дрібними кубиками. На нашому сайті в розділі Кулінарні хитрості ви знайдете різні способи нарізки цибулі.

Половину кілограма болгарського перцю червоного чи жовтого, очищаємо від насіння і плодоніжки і нарізаємо кубиками.

800 грамів молодих баклажанів моєму, очищаємо від шкірки і плодоніжки і нарізаємо кубиками.

Приступаємо до приготування ікри. У сковороду з товстим дном або в казан наливаємо 80 грамів оливкової або іншої рослинної олії, злегка розігріваємо.

Додаємо підготовлений цибулю, обсмажуємо 1-2 хвилини, додаємо підготовлений болгарський перець, обсмажуємо 1-2 хвилини.

Додаємо підготовлені баклажани і обсмажуємо, час від часу, перемішуючи, поки баклажани не поміняють колір. Додаємо підготовлені помідори, перемішуємо. Додаємо 2 чайні ложки солі і половинку або цілий подрібнений гострий перчик, за смаком, перемішуємо.

Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні до готовності. Готової ікрі даємо охолонути.

Додаємо подрібнену зелень кінзи, приблизно, чверть пучка, ще раз перемішуємо і подаємо дуже смачну баклажанну ікру до столу як закуску або гарнір до м’ясних страв.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!