Пісочно-сирний торт з меренгою

Пісочно-сирний торт з меренгою

Пісочно-сирний торт з меренгою

Дуже смачний торт з сиром і меренгою. Якщо ви не знаєте, то меренга це запечене безе, яке виходить твердим і хрустким зовні і м’яким і пишним зсередини. Зазвичай меренги готують як сухі тістечка.

Але ми з вами використовуємо безе для торта з сиром.

Інгредієнти:

  • 3 яєчних жовтки;
  • 1 яйце;
  • 200 грам знежиреного сиру;
  • 125 грам вершкового масла;
  • 4 столові ложки цукру;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 чайна ложка пекарського порошку;
  • 2 чайні ложки лимонного соку;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 2 столові ложки цукрового піску.
  • Приготування:

    Виливаємо в миску яєчні жовтки, кладемо розм’якшений маргарин або вершкове масло, висипаємо цукор і розтираємо все дочиста. Тепер висипаємо в цю суміш просіяне борошно і пекарський порошок і додаємо дві чайні ложки лимонного соку. Акуратно перемішуємо тісто до однорідного стану.

    Викладаємо тісто у форму і ставимо випікатися в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180-200 градусів.

    Тим часом викладаємо в мисочку сир, розбиваємо туди ж одне ціле яйце, додаємо ванільний цукор, дві столові ложки цукрового піску і гарненько все розтираємо. Далі нам необхідно викласти цю масу на що почав підрум’янюватися пісочний корж. Це повинно відбутися хвилин через п’ятнадцять після того як ми поставили форму в духовку. Отже, викладаємо сирну масу на корж і продовжуємо випікати торт ще хвилин десять.

    За цей час сирний шар повинен схопитися, а верх торта стати глянсовим.

    Тепер нам необхідно зробити безе. Для цього спочатку збиваємо в міцну густу піну яєчні білки, а потім додаємо до них по черзі три столові ложки цукрового піску і збиваємо все в гладку однорідну масу. Коли сирний шар стане глянцевим, знову дістаємо торт з духовки і викладаємо третій білковий шар. Зменшуємо температуру в печі до 150 градусів і чекаємо, коли білки зарум’яняться.

    Якщо у вашому духовій шафі є функція конвекції, то випікайте білки в цьому режимі.

    Готовому торту даємо охолонути, а потім виймаємо його з форми. Ніяких додаткових прикрас такий сирний торт не вимагає. Втім, ви можете присипати його цукровою пудрою або шоколадною стружкою.

    Пісочний торт з сирним суфле і мармеладом

    Інгредієнти:

    • Борошно — 2 неповних склянки;
    • Вершкове масло — половина пачки;
    • Яйця — 2 штуки;
  • Цукровий пісок — 3 столові ложки.
  • Для суфле:

    • Сир (не менше 9% жирності) — 750 грам;
    • Молоко — 1 неповна склянка;
    • Вершки — половина склянки;
  • Цукровий пісок — 1 склянка;
  • Вода — чверть склянки;
  • Желатин — 20 грам;
  • Половинка лимона;
  • Апельсин.
  • Для прикраси:

    • Мармелад — 100 грам;
    • Свіжі або консервований фрукти і ягоди.

    Приготування:

    Пшеничне борошно просіваємо в мисочку і змішуємо з цукровим піском. Викладаємо в борошно розм’якшене вершкове масло і розтираємо все руками до отримання крупчатою розсипчастої маси. Після цього додаємо два яйця і замішуємо щільне гладке тісто, яке прибираємо на годину в холодильник.

    Через годину включаємо духовку і даємо їй розігрітися до 180 градусів. Тісто розгортаємо тонким шаром по діаметру форми зі знімними бортиками, укладаємо цей пласт на дно форми і відправляємо корж в духовку, де випікаємо його до світло-золотистого кольору. Готовий корж залишаємо остигати прямо у формі, а самі тим часом готуємо сирне суфле.

    Замочуємо желатин в пропорціях, зазначених на пакетику. Вичавлюємо сік з апельсина, а з лимона знімаємо цедру (на дрібній терочке). Викладаємо в миску сир, сметану, лимонну цедру, цукор і виливаємо апельсиновий сік і вершки. Спочатку розтираємо все це на однорідну масу, а потім збиваємо за допомогою міксера до пишноти. Кип’ятимо молоко.

    Набряклий желатин розпускаємо на водяній бані і змішуємо з гарячим молоком. Коли суміш трохи охолоне, вливаємо її в сирну суміш. У форму з коржем викладаємо масу другим шаром, акуратно її розрівнюємо і прибираємо форму в холодильник до повного застигання (желирования) сирного суфле.

    Готовий торт прикрашаємо мармеладом і свіжими фруктами. Для цього мармелад викладаємо в сотейник і розпускаємо його до рідкого стану на водяній бані. Рідким мармеладом заливаємо верхній шар з сиром, а зверху кладемо свіжі або консервовані ягоди і (або) фрукти.

    Пісочно-сирний торт «Африка»

    Інгредієнти:

    • Борошно — 2 склянки з гіркою;
    • Цукор — 1 неповна склянка;
  • Вершкове масло — 200 грам;
  • Томатна паста — 6 столових ложок;
  • Яйця — 2 штуки;
  • Пекарський порошок — 1 пакетик.
  • Для крему:

    • Сир — 400 грам;
    • Сметана 30% жирності — 200 грам;
    • Згущене молоко — 10 столових ложок;
  • Масло вершкове — 200 грам.
  • Для прикраси:

    • 1 плитка шоколаду (100 грам).

    Приготування:

    Розбиваємо в миску яйця, висипаємо весь цукор і збиваємо яєчно-цукрову суміш до білої пишної маси. Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо, а потім виливаємо його миску зі збитими яйцями. Додаємо туди ж томатну пасту, висипаємо пекарський порошок і просіваємо борошно.

    Замішуємо м’яке пісочне тісто, яке потім прибираємо на півгодини в холодильник.

    Через тридцять хвилин дістаємо тісто і ділимо його на п’ять однакових частин. Кожну частину розгортаємо в тонкий пласт і випікаємо на листі, застеленому пекарської папером. Духовку заздалегідь розігріваємо до 200 градусів і кожен коржик печемо не довше за п’яти хвилин.

    Ще гарячі коржі обрізаємо, вирівнюючи краю — обрізки підуть на обсипання торта. Залишаємо коржі остигати і приступаємо до приготування сирного крему.

    Викладаємо в каструльку м’який сир. Якщо у вас сир зернистий, то його потрібно протерти через сито, щоб маса стала однорідною (без крупинок). Виливаємо в каструльку з сиром сметану і згущене молоко і збиваємо все за допомогою міксера або блендера.

    Окремо збиваємо до пишності розм’якшене вершкове масло, а потім додаємо його в сир і перемішуємо або збиваємо ще раз на найменших оборотах міксера. Прибираємо крем в холодильник і даємо йому охолонути.

    Збираємо торт, промащуючи кожен корж сирним кремом. Верх і боки торта також обмазуємо кремом і залишаємо торт просочуватися при кімнатній температурі. Для прикраси торта розпускаємо на водяній бані шоколадну плитку і виливаємо рідкий шоколад на пергаментний папір, харчову плівку або силіконовий килимок.

    Коли шоколад повністю затвердіє, ламаємо його на великі шматочки довільної форми. Обрізки від коржів подрібнюємо в крихту.

    Прикрашаємо просочився кремом торт. Бока щедро обсипаємо пісочної крихтою, а верх торта викладаємо плоскими шматочками шоколаду, імітуючи розтріскану грунт пустелі або малюнок на шкурі жирафа. Це вже як вам більше подобається!

    Шикарний пісочний торт «Африка» з сирним кремом готовий!

    Ось так можна приготувати пісочний торт з сиром або з сирним кремом. Поєднання розсипчастого тіста і трохи вологого кисло-солодкого сиру багато хто зможе оцінити по достоїнству. Готуйте із задоволенням, і приємного вам апетиту!

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!