Найсмачніше шашлик в духовці. Рецепт неодноразово перевірений!

Найсмачніше шашлик в духовці. Рецепт неодноразово перевірений!

Найсмачніше шашлик в духовці. Рецепт неодноразово перевірений!

М’ясо не відрізнити від посмаженого на мангалі! Гості завжди запитують, де я смажила шашлик, адже живемо ми в квартирі)).

Приготування елементарне, а м’ясо виходить ніжне, соковите, злегка підсмажене.

1. готувати треба в рукаві для запікання.

2. на цибулевої подушці. Причому цибулю повинен бути маринований. Саме він найбільше і додає м’ясу смак шашлику.

Але про все по порядку.

Інгредієнти:

Свинина

Лук

Спеції

Приготування

М’ясо найкраще виходить шматочками. Я пробувала антрекоти — не так смачно.

Шматочки м’яса відбити. Я накриваю харчовою плівкою. Відбиваю сильно.

Потім плівку знімаю, перчу, солю і ще раз злегка відбиваю.

Потім м’ясо складаю в миску, насипаю спеції для шашлику. Одну цибулину ріжу невеликими шматочками і з силою мну в мисці з м’ясом.

Залишаю маринуватися години на 2.

За годину до приготування окремо від м’яса мариную цибулю.

Лук ріжу півкільцями. Висипаю в миску. Заливаю окропом. Вливаю 3-4 ст.л. оцту, 2 ст.л. цукру, солю.

Можна ще влити лимонний сік.

Отже, приступаємо до основного приготування.

Духовку розігріваємо. Я запікаю на максимальній температурі.

На деко я викладаю папір для запікання. Відрізаю рукав по довжині трохи більшою, ніж сам деко. З одного боку зав’язую.

В рукав викладаємо цибулю. Обережно розподіляємо його по дну рукава.

Зверху на цибулю викладаємо м’ясо. З маринованою цибулею не перемішується. Зав’язуємо інший кінець рукава. І робимо кілька проколів зверху в рукаві.

Ставимо в духовку і запікаємо приблизно 1- 1,5 години. Залежить від духовки. М’ясо має бути злегка підсмаженим.

Дістаємо і викладаємо на блюдо. Лук виходить теж дуже смачним!

Останній раз запікала одночасно з картоплею, але в різних рукавах. Картопля виходить неймовірно смачна! Поджарістая, що не варена. Тому вважаю її, по-перше, корисніше, ніж якщо смажити на сковороді або у фритюрі, а по-друге, смачніше набагато, ну і по-третє, набагато простіше в приготуванні !!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!