Молода картопля, запечена «в рукаві»

Молода картопля, запечена

Молода картопля, запечена "в рукаві"

Етапи приготування

Духовку розігрійте до 200°C.

Картопля ретельно вимийте і, при необхідності, потріть щіткою, зберігаючи шкірку. Якщо він великий, кожну картоплину можна наколоти виделкою в декількох місцях.

Часник очистіть і дрібно порубати ножем.

Зелень порубати ножем.

У глибоку миску влийте оливкове масло, покладіть часник, сіль, перець і зелень. Все добре перемішайте.

Потім покладіть картоплю і ще раз все ретельно перемішайте, так, щоб картопля покрився вийшла сумішшю.

Підготуйте рукав для запікання і викладіть туди картоплю з зеленню. Зауважте рукав так, щоб у ньому залишалося якомога більше повітря. Зробіть в рукаві 2-3 проколу.

Помістіть рукав на решітку в розігріту духовку і випікайте приблизно 40-60 хвилин — залежно від величини картоплі.

Готову картоплю можна подати, додатково посипавши рубаною зеленню (цікавий аромат додасть кінза) і полив оливковою олією.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!