Млинці з грибами

Млинці з грибами

млинці з грибами

Інгредієнти:

250 мл молока, 100 г борошна, 1 яйце, 0,25 ст. л. солі, рослинна олія для обсмажування.

Для начинки: 400 г печериць, 120 г замороженої суміші з лісових грибів, 230 г моцарелли, 3 ст. л. вершкового масла, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, щіпка розмарину, сіль, чорний мелений перець.

Як приготувати: приготувати тісто. Просіяти борошно і сіль у миску, зробити колодязь в центрі і додати злегка збите яйце. Влити половину молока, ретельно перемішати з борошном до однорідної консистенції.

Додати молоко. Тісто накрити і поставити в холодильник.

Приготувати начинку. Гриби розморозити при кімнатній температурі і відварити в підсоленій воді, 10 хв. Трохи остудити і нарізати соломкою. Печериці вимити і нашаткувати тонкими пластинами. Цибулю і часник очистити, дрібно нарізати. У сотейнику розтопити половину вершкового масла і обсмажити, помішуючи, цибулю, 5 хв.

Додати лісові гриби, печериці, часник і розмарин. Готувати 15 хв. Зняти з вогню і дати охолонути. Розігріти в сковороді трохи олії.

Тісто перемішати. Влити на сковороду 1 ополоник. Обсмажити з одного боку, 1,5 хв. потім перевернути і готувати з іншого боку 30 сек.

Спекти 8 млинців. Складати готові млинці на підігріту тарілку. Моццареллу нарізати шматочками і змішати з обсмаженими грибами та цибулею. Приправити сіллю і перцем за смаком. Викласти по 2 ст. л. начинки в середину кожного млинця, скласти їх навпіл. Помістити млинці в форму для випікання і змастити вершковим маслом.

Запікати в розігрітій до 180 С духовці 15 хв. При подачі можна посипати тертим пармезаном.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!