Мастика. Як зробити мастику

Мастика. Як зробити мастику

Мастика. Як зробити мастику

Якщо ви зіткнулися вперше з поняттям мастика або вже побачили її на торті, то як було зроблено уявити дуже важко. Мастика — це клеящее і в’яжучий їстівне речовину, за структурою однорідне, яке на виробництві створюється, або вручну готується. Приготована правильно маса по консистенції схожа на пластилін, виліпити з якого можна будь-які фігурки. Найголовніше, що виготовлені деталі з цього матеріалу дуже красиві, також їстівні, для приготування адже використовують натуральні барвники та продукти харчування.

Якщо не придалася повністю мастика для торта, її можна протягом 3 місяців зберігати в холодильнику, перед тим, як помістити в морозилку, потрібно масу обернути харчовою плівкою.

Простий торт можуть перетворити прикраси з мастики на витвір мистецтва. З мастики можна зробити різні прикраси: квіти, листя, різні фігурки, композиції з квітів Прикраси часом бувають такими красивими, що навіть їх шкода є!

Види мастики

Можна мастику для торта купити в магазині, або самостійно зробити — все залежить від господині. Але обов’язково потрібно знати, що кілька видів існує мастики для торта, у них основа однакова — цукор або цукрова пудра, м’який зефір, а інші інгредієнти варіюються.

    Медова мастика для торта. Як видно з назви цю мастику для торта готують з меду, з неї легко ліпити деталі і фігурки торта, тому що вона м’якше цукрової, адже вона ніколи не кришиться і не розсипається. желатинова мастика для торта. називають яку також пастілаж. Її основа — желатин, завдяки йому саме маса застигає швидко, стає пружною і твердою. Складні дрібні деталі це дозволяє робити.

Приміром, тичинки квіток і пелюстки. молочна мастика для торта. Є одним з найпоширеніших видів мастики для торта. Використовують для приготування згущене молоко.

Такий масою найчастіше покривають основу, сам торт, або фігурки середніх розмірів виліплюють. марципанова мастика для торта. Має ця мастика дуже м’яку консистенцію, це дозволяє її тонким шаром розгортати в кілька міліметрів і красиво покривати пироги і торти.

Але пам’ятайте, що з неї робити написи і фігури неможливо, вона мигдальний горіх містить. промислова мастика для торта. Вона універсальна і тому підійде як прикраси кондитерських виробів, так і для обтягування. За зовнішнім виглядом і смаком вона від домашньої не відрізняється. квіткова мастика для торта. Цей вид мастики — для «тонкої ювелірної» роботи ідеальний варіант, створення квітки з мастики.

Можна з квіткової маси вирізати листочки, пелюстки і т.д. Вони не втратять форму і будуть виглядати природно.

Рецепти приготування мастики в домашніх умовах

Перед приготуванням мастики для торта наступні інструменти потрібно взяти, якою б ви не обрали вид мастики ,:

    Лінійку; Качалку; Цвітну стрічку; Дерев’яну дошку для розкочування або сухий і чистий стіл; Харчову плівку. Круглий ніж.

Для різних видів мастик продукти будуть відрізнятися, але ми розглянемо найпоширеніші й прості.

Як приготувати мастику

Мастика готується з цукрової пудри з додаванням желатину, води і лимонного соку. Також додають масло і гліцерин, це робиться для того, щоб не так швидко мастика сохла. Цукрові маса вимішується 15 хвилин.

Краще готову мастику вимішувати на стіл, посипати заздалегідь цукровою пудрою, можна також використовувати крохмаль. Робити це необхідно для запобігання під час роботи з нею прилипання мастики до рук і столу.

Підфарбовувати мастику можна соком шпинату, буряковим соком, морквяним соком, соком різних ягід, або барвниками, які продають у магазині.

Необхідно готову мастику в харчову плівку упакувати, щоб вона не висохла.

Потрібно прикрашати торти мастикою після, як застигне крем. Правильніше, коли торт покритий марципановою масою або з сухого бісквіта складається поверхню торта.

Як покрити торт мастикою

Для покриття торта мастикою необхідно його поставити на поворотний круг, так з ним буде зручніше працювати. Посипати поверхню столу цукровою пудрою, розкачати на столі потім мастику до5 мм завтовшки. Розкатана мастика ширше торта повинна бути.

Помістити мастику на торт, використовуючи качалку. Посипати руки крохмалем і спочатку розрівняти мастику по поверхні торта таким чином, щоб вона прилягала щільно до нього, потім з боків. Обрізати зайву мастику ножем по підставі торта.

Можна із залишків зробити фігурку або інші прикраси.

Якщо не передбачено подальше прикраса торта, то можна мастику загорнути в харчову плівку і на зберігання прибрати в холодильник, але не більше, ніж на 2 тижні.

Як фарбувати і зберігати мастику?

Практично при кожному приготуванні необхідно фарбування мастики. Перед тим, як для торта зробити мастику в домашніх умовах, треба подумати про квіти, необхідних для прикраси. Додати краще барвники в процесі приготування, ніж в готову масу, так буде рівніше колір.

Як зробити мастику

Забарвлювати якщо все-таки доводиться після приготування мастики, то з неї спочатку катається кулька невеликий, робиться в ньому поглиблення, кілька крапель фарби заливається, потім до однорідності кольору розмішується і загортається шматочок в поліетилен.

Мастику і фігурки з неї зберігати можна не більше 3 місяців, деталі причому потрібно готувати до свята хоча б за 2 тижні, щоб вони тримали форму і встигли просохнути.

Рецепти мастики для тортів

Інгредієнти:

    Желатин (порошок) 2 ч. Ложки, Цукрова пудра 450 +/- 50 г, Вода 50 мл.

Як приготувати мастику:

Висипте желатин в миску з холодною водою, добре розмішайте і для набухання залиште. На водяній бані розпустіть його і охолодіть.

Мастика з яєчним білком

Інгредієнти:

    Сироп глюкози 2 ст. ложки. Цукрова пудра — 450-500 г, Яєчний білок 1 шт.

Як приготувати мастику:

У мисці з’єднайте глюкозу і яєчний білок, перемішайте. Цукрову пудру (450 г) додайте, просіяне заздалегідь, і до однорідності вимішуйте. Скачайте її в кулю і в целофановий пакет приберіть, на 2 години залиште в ньому. Знову потім вимісити. Якщо липкою вийде маса, то цукрову пудру додайте.

Якщо хороша мастика у вас вийшла, а на столі пудра ще залишилася, то продовжуйте заміс, надлишки пудри видаливши.

Мастика з рослинним маслом

Інгредієнти:

    Рослинна олія 2 ст. ложки, Цукрова пудра (просіяну) 450 +/- 50 г, Рідка глюкоза 1 ст. ложка. Вода холодна 30 мл, Порошково желатин 1 ст. ложка, Курячий білок 1 шт.

Як приготувати мастику:

Висипте желатин в миску з холодною водою, добре розмішайте і для набухання залиште, після на водяній бані розпустіть його і охолодіть. У нього додайте рослинне масло, глюкозу, перемішайте. Яєчний білок додайте, перемішайте знову і з цукровою пудрою з’єднайте.

Суміш перемішайте кулінарної лопаткою, поки сформована маса не утворюється.

Викладіть на стіл, посипаною цукровою пудрою, масу і до однорідності вимішуйте. У куля скачайте її і в целофановий пакет приберіть, на 1-2 години залиште в ньому. Вимісити потім знову і приступайте потім до ліплення або раскатке.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!