Мариновані кабачки

Мариновані кабачки

Мариновані кабачки

Кабачки — справжня знахідка для заготовок на зиму. З цього бюджетного овоча виходять дуже смачні гарніри до м’яса, риби і будь-якому зимового обіду. Їх своєрідна щільність нагадує за смаком гриби, а якщо взяти молоді кабачки вони і зовсім не поступляться хрустким мариновані огірочки!

Інгредієнти для приготування маринованих кабачків:

    молоді кабачки — 2 кг великі зубчики часнику — 3-4 перець духмяний горошком гвоздика — 5-6 парасольок зелень (зелені стебла селери, парасольки кропу або петрушки) — за смаком

Для маринаду:

    вода — 1 л сіль — 1,5 ст.л. цукор — 2 ст.л. оцет — 200 мл

Рецепт приготування маринованих кабачків:

Для того щоб приготувати мариновані кабачки на зиму попередньо підготуйте тару — скляні банки стерилізують і обсушіть (можна вимити банки і просушити їх в духовій шафі при температурі 100 градусів). Кабачки вимити, обрізати плодоніжки, нарізати кружальцями завтовшки 0,8-1 см.

Часник розібрати на зубчики, очистити від лушпиння, нарізати великими скибочками. Якщо часник невеликий можна залишити часточки цілком.

На дно сухих літрових банок покласти гілочки кропу, петрушки і селери. Багато господинь люблять використовувати в заготовках листя хрону, вишні, смородини або дуба, збагачуючи смак овочів і посилюючи їх хрусткі властивості. До зелені покласти часточки або скибочки часнику, перець горошком і 2-3 парасольки гвоздики.

Наповнити банки кружечками кабачків, зверху знову покласти будь-яку зелень.

Для маринаду поставити воду на вогонь, покласти сіль і цукор.

Довести до кипіння і додати оцет.

Тепер маринад можна розлити по банках і злегка накрити їх залізними або закручуються кришками, що не закочуючи. Стерилізують літрові банки з кабачками 10 хвилин. Потім необхідно банки закатати, перевернути, залишити остигати до кімнатної температури.

Мариновані кабачки на зиму готові!

Можливий і інший рецепт маринованих кабачків — без стерилізації. Для цього воду для маринаду закип’ятіть (без солі, цукру та оцту), розлийте по банках з вкладеними в них кабачками, зеленню та спеціями, залиште на 5-7 хвилин. Потім теплу воду злийте назад в сотейник, додайте всі необхідні інгредієнти для маринаду, доведіть до кипіння, розлийте готовий маринад по банках і відразу закрутіть кришками.

Банки укутайте в теплу ковдру і витримайте їх у такому вигляді цілу добу — поки вони не охолонуть.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!