Легкий сніданок: швидко і корисно!

Легкий сніданок: швидко і корисно!

Легкий сніданок: швидко і корисно!

Дієтологи продовжують сперечатися про те, як і чим найкраще харчуватися вранці. Одні кажуть, що необхідно їсти мюслі, інші – яєчню, а треті — пити йогурт. А чому б не внести у свій раціон почергово всі ці варіанти сніданку?

1. Фрукти і сир

Рецепт одного з найбільш збалансованих і поживних сніданків: яблуко наріжте на часточки, 50 г сиру чеддер — на апетитні кубики. Додайте до цього жменю багатих на клітковину і білком волоських горіхів — і бадьорість до самого обіду вам гарантована!

Яблуко в цьому рецепті можна замінити будь-яким сезонним фруктом — грушею, персиком, виноградом — або ягодами. Використовуйте будь напівтвердий сир, краще, якщо він буде зі злегка солодкуватим смаком (як едам, родамер). А замість волоських горіхів підзарядити мозок можна фундуком або кешью.

Все залежить від ваших смакових пристрастей.

2. Ранкова піца

На відміну від звичної, наша ранкова піца — втілена користь! У ній немає ні шкідливих жирів (засмаженою скоринки і ковбаси), ні зайвого цукру і томатного соусу, до того ж готується вона всього за пару хвилин.

Все, що потрібно — це взяти дві скибочки свіжого цільнозернового хліба, намазати хліб м’яким сиром (можна використовувати рикотту, сулугуні, адигейський або будь-який домашній), помістити зверху шматочки солодких томатів, скропити оливковою олією холодного віджиму, злегка посолити і поперчити.

3. Мюслі і йогурт

Класичне всесезонное початок дня для тих, хто піклується про свою фігуру — цільнозернові мюслі з молоком.

Спекотного літа цей рецепт можна трохи трансформувати і додати в нього кислі інгредієнти, які несуть охолоджуючий ефект.

Молоко замініть холодним лимонним йогуртом, а замість солодкого родзинок додайте свіжі ягоди — чорницю, малину, суницю.

4. Смузі з молоком

Важко знайти більш легкозасвоюваний і поживний варіант сніданку, ніж смузі.

Для його виготовлення беруться фрукти і ягоди, які подрібнюються в блендері до консистенції пюре.

При бажанні в цю суміш додається молоко (або йогурт), мед і мюслі.

Спробуйте поєднання: ананас — банан, полуниця — ківі, банан — малина — молоко.

Незвичайний смак мають фруктово-овочеві суміші: наприклад, апельсин з морквою.

5. Яйця і томати

Яйця, як відомо, містять найлегший для засвоєння білок, тому саме омлети і яєчня пропонуються нашому непроснувшемуся шлунку на сніданок споконвіку.

Звичайну "глазунью" з пари яєць з шматочком цільнозернового хліба прекрасно урізноманітнює грильована на сковороді помідор, обсмажені печериці, листя шпинату, шматочки болгарського перцю і будь-яка зелень, яка є в холодильнику.

І обов’язково посипте блюдо тертим пармезаном!

6. Рикотта і виноград

Солодкий варіант ранкового бутерброда: скибочка цільнозернового хліба, м’який сир (рікотта, фета, сирний), ягоди білого винограду без кісточок і чайна ложка рідкого меду.

Просто і поживно, як все геніальне!

Мед можна замінити будь-яким сиропом і навіть джемом, а сир — солодким сирком (тільки не перестарайтеся з солодкістю). Як варіант, густа сметана і часточки свіжої полуниці, политій шоколадним сиропом, або малина, мед і листочки свіжої м’яти.

Якщо є пара зайвих хвилин, можна обсмажити хліб, вмочивши скибочки в яєчно-молочну суміш.

7. Парфе з йогурту і мюслі

Прекрасний рецепт не тільки для сніданку, але й для святкового столу. Парфе може стати прекрасним десертом. Воно дуже легко і швидко готується.

Парфе збирається шарами: на дно — обсмажені в меду мюслі, потім шар звичайного йогурту, зверху — сироп або мед.

Експериментувати з інгредієнтами можна до нескінченності: мюслі замінюються крихтою печива, йогурт — збитими вершками.

Для ефектної подачі використовуйте прозорі келихи на довгих ніжках.

Прикрасити парфе можна будь-якими ягодами і шматочками фруктів.

Вчені поставили під сумнів користь сніданку

Дослідники вирішили спростувати відому всім приказку: «Сніданок з’їж сам, обід розділи з другом, вечерю віддай ворогові» Читати детальніше »

Їжа допоможе налаштувати біологічний годинник людини

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!