Квасоля з овочами в мультиварці — рецепт на зиму

Квасоля з овочами в мультиварці - рецепт на зиму

Квасоля з овочами в мультиварці рецепт на зиму

У нашій сім’ї дуже люблять квасоля, тому я заготовлюю її про запас. Адже квасоля хороша не тільки в супах і других стравах, з нею виходять чудові консервовані салати. Буває, що у нас цієї закуски до кінця зими не вистачає, то на дачу візьмемо баночку, або не встигла вечерю приготувати. Салат з квасолею на зиму виходить ситний, смачний, і головне натуральний. Цю квасоля можна їсти з банки в холодному вигляді, а можна підігріти і подати до м’яса, риби, картоплі.

Особливо цінують квасоля з овочами в мультиварці вегетаріанці, адже вони замінюють нею м’ясо.

Інгредієнти:
  • квасоля — 3 склянки (склянки на 250 мл)
  • помідори — 500 г
  • цибуля ріпчаста — 500 г
  • морква — 500 г
  • солодкий перець — 500 г
  • рослинне масло без запаху — 300 мл
  • сіль приблизно — 2 ст. л.
  • оцет 9%
  • Рецепт салату на зиму в мультиварці:

    Квасолю замочити на ніч або на кілька годин у холодній воді, потім відварити майже до готовності. Я відварювала квасоля в мультиварці на програмі «гасіння» 1 годину.

    Лук очистити. Помідори вимити. Морква вимити і очистити.

    Перець вимити і очистити від плодоніжок і насіння.

    Овочі порізати (подрібнити) як вам подобається. Я помідори порізала ножем, а все інше з метою економії часу розмолола за допомогою кухонного комбайна: морква потерла на крупній тертці, перець на тертці для різання картоплі брусочками і цибулю потерла на дрібній тертці. Можна цибулю просто порізати кільцями, але в мене не всі люблять, коли цибуля видно.

    Подрібнені овочі скласти в чашу мультиварки.

    Додати відварену квасолю, рослинне масло, сіль, добре перемішати, встановити програму «гасіння» на 2 години.

    Поки салат вариться, підготуємо банки і кришки. Чаші всього використовую півлітрові баночки, такої порції якраз вистачає поїсти на один раз. Банки можна стерилізувати будь-яким зручним вам способом: в мультиварки, в духовці, в мікрохвильовій печі, на плиті над парою.

    Металеві кришки прокип’ятити у воді.

    Після сигналу мультиварки гарячий салат з квасолею розкласти по банках і закатати. В оригінальному рецепті цього не було, але я кладу в кожну банку чайну ложку 9% оцту, про всяк випадок. Помідорів в рецепті мало, і їх кислоти, на мій погляд, може не вистачати для гарного зберігання салату.

    Можна використовувати банки з кришками, в такому випадку я теж кришки кип’ячу, і відразу ж, гарячими закручую банки, так вони закриваються герметично. Банки з салатом перевернути, укутати до охолодження.

    Салат з квасолі з овочами в мультиварці готовий! Вихід готового продукту приблизно 3,3 літра.

    Смачної вам зими і приємного апетиту.

    За рецепт з фото дякуємо Байбакова Оксану!

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!