Курячий рулет з чорносливом і часником — рецепт.

Курячий рулет з чорносливом і часником - рецепт.

курячий рулет з чорносливом і часником — рецепт.

обов’язково. мелений чорний перець,

сіль за смаком

нитка для обв’язки

Як приготувати

З курки зняти шкуру панчохою, намагаючись не пошкодити, зробивши розріз по грудях, вирізавши навколо крил і на кінцях ніжок. Відкласти в сторону.

Зняти філе з грудки, кожну половину грудки надрізати таким чином, щоб вони розкрилися як "книжка". Сезана м’ясо з ніжок, так само намагаючись, щоб філе було якомога більше за розміром.

Зубчики часнику нарізати пластинками, чорнослив — полосочками.

Філе курки і шкуру посолити і поперчити за смаком.

Сформувати рулет з м’яса, прокладаючи його чорносливом і часником. На мій смак, чорносливу не повинно бути занадто багато, інакше він буде "забивати" смак інших продуктів. Всього має бути в міру.

Акуратно загорнути м’ясо в шкуру, заправити його таким чином, щоб м’ясо було повністю закрито. Добре обв’язати вийшов рулет харчової ниткою.

Опустити рулет в киплячу підсолену воду і варити до готовності хвилин 40.

Потім, вийняти шумівкою і залишити остигати.

Можна накрити щоб шкурка зверху не підсихають, я ж навпаки залишаю на тарілці нічим не накриваючи, мені подобається підсохлий шкурка.

Після повного охолодження знімаємо нитки і розрізаємо на шматочки.

Рулет дуже смачний в холодному вигляді.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!