Курячі котлетки

Курячі котлетки

Курячі котлетки

Черства булка біла — 250 г

Морква (більше середньої) — 1 шт.

Цибулина (більше середньої) — 1 шт.

Зелений лук

Я використовувала вже готовий курячий фарш, куди вже був доданий курячий жир. У процесі смаження він розплавився, і котлетка вийшла соковитою і пишною. Зазвичай, для цієї мети я додаю в фарш майонез, але в цій ситуації курячий жир виконав усі необхідні функції.

Якщо ви самі будете готувати фарш, то курячу м’якоть пропустіть через м’ясорубку, включаючи і курячий жир.

Білий сухий хліб замочити у воді. Потім віджати і додати у фарш. Цибулину дрібно (!) Нарізати, моркву натерти на тертці. Зелений лук вимити і дрібно нарізати. Додати всі інші інгредієнти.

Фарш вимісити. Він вийде чудесного, вітамінного виду, запаху і кольору.

Смажити котлетки, запанірувати їх в суміші 1: 1 борошна і панірувальних сухарів, на середньому вогні під кришкою.

Мій секретик. Коли ви готуєте котлети, обов’язково потрібно дотримуватися таку пропорцію: хліб за обсягом повинен займати 1/3 від маси фаршу (м’яса). Якщо хліба буде більше — то котлети будуть сухими, тому хліб вбере всю вологу.

А якщо хліба буде менше — котлети розваляться.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!