Котлети з капусти

Котлети з капусти

Котлети з капусти

Незважаючи на досить нудне назву, котлети з капусти — це напрочуд смачна страва, яке можна їсти не тільки в піст, і не тільки тим, хто принципово не вживає м’ясо, але і всім іншим. Особливо гарні такі котлетки під час схуднення, коли організм так і просить побалувати його чимось ситним і смачненьким. А вже в раціоні дітей це страва повинна бути обов’язково, адже в чистому вигляді діти не дуже люблять капусту.

Приготувавши котлети з капусти за спеціальним рецептом, який буде даний нижче, мами легко вирішать проблему, як нагодувати свою дитину цим корисним овочем без умовлянь і незадоволених личок.

Котлети з капусти — рецепт для дитячого харчування

500 г білокачанної капусти промийте, розберіть на окремі аркуші і на 10 хвилин залийте окропом. Потім дайте воді стекти і пропустіть розм’яклі листя через м’ясорубку. Розтопіть в сковороді трохи вершкового масла, влийте в нього 3 ст.л. молока і покладіть капустяний фарш і 3 ст.л. манної крупи.

Тушкуйте капусту з манкою хвилин 10, злегка підсолити. Капуста за цей час має стати більш м’якою, а манка набрякнути.

Готову капусту перекладіть в миску і остудіть. Потім вбийте в неї сире яйце і 2 ст.л. борошна і дуже добре перемішайте масу до однорідного стану.

Сформуйте невеликі котлети, обваляйте їх з усіх сторін у борошні і покладіть на застелений пергаментом і змащений вершковим маслом деко. Випікайте при температурі 180 градусів 20 хвилин, потім ненадовго дістаньте з духовки, змастіть котлети зверху збитим яєчним жовтком і потримайте в духовці ще 5-7 хвилин. Подавайте зі сметаною.

Смажені котлети з капусти

Цей рецепт — вже для дорослих. Котлети по ньому виходять більш гострими і не такими дієтичними.

Ті ж 500 грам капусти нашаткуйте, поваріть до м’якості в киплячій воді і відкиньте на сито або друшляк, щоб стекла вся вода. Дві-три головки ріпчастої цибулі наріжте і обсмажте до золотистого кольору на будь-якому рослинному маслі.

У глибокій мисці збийте два сирих яйця, додайте 3 ст.л. борошна, сіль і спеції за смаком, добре перемішайте і з’єднайте з капустою і цибулею. Ще раз ретельно перемішавши масу, сформуйте з неї за допомогою столової ложки плоскі котлети. Розжарити на сковороді олію і обсмажте котлети з двох сторін, не накриваючи кришкою.

Як тільки одна сторона схопиться рум’яною скоринкою, можна перевертати.

Подавати котлети з капусти можна як самостійну страву зі сметаною або соусом, а можна гарнірувати їх картопляним пюре або гречаною кашею.

Світлана Некрасова спеціально для useful-food.ru

У наш час успішне ведення бізнесу просто неможливо без державної реєстрації продукції в органах Росспоживнагляду. Свідоцтво про реєстрацію буде підтверджувати, що ваша продукція відповідає єдиним гігієнічним нормам і санітарним правилам. Наші фахівці допоможуть вам отримати більш детальну інформацію по даній процедурі, а також допоможуть вирішити всі хвилюючі вас проблеми.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!