Консервування помідорів

Консервування помідорів

Консервування помідорів

Заготовки з помідор всі смачні, інакше просто й бути не може. адже томати та огірки — основні овочі, які ми не тільки у свіжому, але і в консервованому вигляді з’їдаємо протягом всього свого життя. Консервування помідорів, як і маринування кабачків, — процес менш відповідальний, ніж, скажімо, приготування маринованих огірків; адже в цьому випадку ризик «бомбажа» мінімальний. У своєму припущенні я остаточно переконалася після використання рецепта консервованих помідорів, про який нижче піде мова.

Помутніння розсолу, здуття кришки — кожній господині знайомі ці заготівельні проблеми. Щоб уникнути таких неприємних моментів, початківцям його для виробництва варто почати з даного рецепта консервування помідор «їжачків». Консервація помідорів проводиться без будь-яких приправ і зелені: тільки щільні, середніх розмірів томати і часник.

Незважаючи на це, консервовані помідори виходять малосольні, дуже ароматні і незабутньо смачні.

Інгредієнти для рецепта консервування помідор:

Рецепт консервованих помідорів:

1. Помідори промиваємо і витираємо насухо.

2. Часникові зубки очищаємо від шкірки, великі ріжемо уздовж на дві частини, дрібні залишаємо цілком.

3. Потім в кожній помидорки на місці кріплення плодоніжки за допомогою зубочистки або гострого ножа робимо прокол.

4. В отримане після проколу отвір вставляємо по одному часниковому зубочка.

5. Далі щільно укладаємо помидорки в підготовлені банки.

6. Киплячій водою заливаємо томати, прикриваємо кришкою і залишаємо на 7-8 хвилин.

7. Після цього зливаємо воду в каструльку, насипаємо цукровий пісок, солимо. Варимо розсіл до розчинення солі та цукру.

8. Наливаємо отриманий маринад в банки. Додаємо оцет (якщо на трилітрову банку, то 1,5 ч.л.). Закочує металевими кришками.

9. Перевертаємо банки з томатами шийкою вниз, накриваємо теплою ковдрою і чекаємо, поки охолонуть.

Якщо Ви все ж помітили невелике помутніння розсолу в банках з помідорами після консервації, не впадайте у відчай. Це допустимо, тому що при проробляє отворів для начинки томатів відбувається невелике витікання соку, що абсолютно природно.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!